Bereidingswijze
Maak een marinade van de gember, knoflook, sjalot en de ketjap. Leg er de de kipblokjes in en zet afgedekt zo lang mogelijk weg.
BEREIDEN
Kook de rijst gaar volgens beschrijving op de verpakking.
Kook ook de boontjes beetgaar.
Voeg aan de 2 losgeklopte eieren de badjak, Chilisaus, sojasaus en de rode peper toe. Verwarm een klein scheutje olie in een pan en bak er een omelet van. Verkruimel de omelet.
Wok de kipblokjes met de marinade gaar.
Bak de gekookte rijst met de verkruimelde omelet in een scheutje olie even op.
Serveer de aromatische rijst met de boontjes en de ketjapkip.
BEREIDEN
Kook de rijst gaar volgens beschrijving op de verpakking.
Kook ook de boontjes beetgaar.
Voeg aan de 2 losgeklopte eieren de badjak, Chilisaus, sojasaus en de rode peper toe. Verwarm een klein scheutje olie in een pan en bak er een omelet van. Verkruimel de omelet.
Wok de kipblokjes met de marinade gaar.
Bak de gekookte rijst met de verkruimelde omelet in een scheutje olie even op.
Serveer de aromatische rijst met de boontjes en de ketjapkip.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je een weekje met de camper onderweg bent , moet je soms creatief zijn met de ingrediënten, die je op dat moment voorhanden hebt.
Ingrediënten
VOOR DE AROMATISCHE RIJST
120 gram rijst naar keuze
2 eieren losgeklopt
1 el Chilisaus
1 tl sambal badjak
1 rode peper zonder zaad in stukjes
2 tl sojasaus en peper naar smaak
VOOR DE KETJAP KIP
200 gram kipfilet in stukjes
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 sjalot gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
flinke scheut ketjap
VOOR DE BOONTJES
1/2 blokje groentebouillon met minder zout
300 gram sperzieboontjes getopt en gehalveerd
EXTRA
1 bosui in schuine stukjes
kroepoek
gefrituurde uitjes
120 gram rijst naar keuze
2 eieren losgeklopt
1 el Chilisaus
1 tl sambal badjak
1 rode peper zonder zaad in stukjes
2 tl sojasaus en peper naar smaak
VOOR DE KETJAP KIP
200 gram kipfilet in stukjes
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 sjalot gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
flinke scheut ketjap
VOOR DE BOONTJES
1/2 blokje groentebouillon met minder zout
300 gram sperzieboontjes getopt en gehalveerd
EXTRA
1 bosui in schuine stukjes
kroepoek
gefrituurde uitjes
Leuke tips
Lekker met wat gefrituurde uitjes, kroepoek en bosui.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492386
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht