Kipfilet met dragonsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/20/2022 - 11:15
Bereidingswijze
1 Snij de kipfilets in de lengte door. Kruid beide kanten met kipkruiden, peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan, bak de kipfilets langs beide kanten goudgeel, maar nog niet gaar.
2 Rist de blaadjes van de dragonstengels en snipper de sjalotten fijn. Haal de kipfilets uit de pan. Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalot en de takjes - niet de blaadjes - van de dragon gedurende 5 minuten.
3 Blus de sjalot met de sherry, doe er de laurierblaadjes en de helft van de bouillon bij. Roer er de mosterd door en laat wat inkoken. Doe er de room bij en laat verder inkoken.
4 Leg de kipfilets in de saus en laat nog even garen terwijl de saus indikt. Verwijder de laurier en de dragonstengels. Hak de dragonblaadjes fijn en strooi over de kip.
Afbeelding
Kipfilet met dragonsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere kip bereiding met een prima saus 
Ingrediënten
4 kipfilets
2 sjalotten
1/2 bosje dragon
10 cl room
50 ml sherry
2 laurierblaadjes
500 ml kippenbouillon
1 el mosterd
kipkruiden
boter
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492378
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester