Bereidingswijze
- in een grote pan, op middelhoog vuur in wat olijfolie , verkruimel het gehakt samen met de knoflook en ui. Als het vlees bruin is, ongeveer 8 minuten, voeg je de wortelen, bleekselderij en water toe aan de pan.
-Zet het vuur hoog en voeg de in blokjes gesneden tomaten, geplette tomaten, tomatensaus, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe. Dek af met een deksel.
-Zodra de soep kookt, roer en zet het vuur laag tot medium; Laat ongeveer 15-20 minuten onafgedekt sudderen, tot de wortelen zacht zijn.
-Proef de soep en pas het zout naar wens aan. Roer de kool erdoor. Laat nog een paar minuten sudderen, totdat de kool geslonken is. Top met kaas, indien gewenst, vlak voor het opdienen.
-Zet het vuur hoog en voeg de in blokjes gesneden tomaten, geplette tomaten, tomatensaus, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe. Dek af met een deksel.
-Zodra de soep kookt, roer en zet het vuur laag tot medium; Laat ongeveer 15-20 minuten onafgedekt sudderen, tot de wortelen zacht zijn.
-Proef de soep en pas het zout naar wens aan. Roer de kool erdoor. Laat nog een paar minuten sudderen, totdat de kool geslonken is. Top met kaas, indien gewenst, vlak voor het opdienen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige Italiaanse groentesoep die met rundvlees is gevuld , veel groenten en royale Italiaanse kruiden. Mamamia
Ingrediënten
1 kg rundergehakt
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 ui, versnipperd
10 middelgrote wortelen dun gesneden,
6 stengels bleekselderij dun gesneden
1,5 liter water
1 blik tomatenblokjes
1 kg geplette tomaten
1 liter tomatensaus
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel zout naar smaak aanpassen
1 theelepel versgemalen zwarte peper
120 g groene kool grof gehakt
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 ui, versnipperd
10 middelgrote wortelen dun gesneden,
6 stengels bleekselderij dun gesneden
1,5 liter water
1 blik tomatenblokjes
1 kg geplette tomaten
1 liter tomatensaus
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel zout naar smaak aanpassen
1 theelepel versgemalen zwarte peper
120 g groene kool grof gehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492373
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Barefeet
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht