Bereidingswijze
-Verwarm wat olijfolie in een pan op een vrij hoog vuur. Doe de look, sjalot, tijm en het paddestoelenbouillonpoeder er bij en bak dit alles tot het zacht is en de aroma's vrijkomen.
-Doe de gemengde champignons, het eekhoorntjesbrood en de paprika erbij. Sauteer dit tot het gaar en gekarameliseerd is.
-Blus het mengsel met de sherry, voeg de plantaardige room toe en laat pruttelen tot de saus wat ingedikt is.
- Kruid naar smaak met peper en zout en serveer met de gebakken aardappelen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept voor gebakken paddenstoelen in een heerlijk romige sherrysaus is fantastisch!
Ingrediƫnten
250 g gemengde paddestoelen naar keuze
100 g eekhoorntjesbrood, bevroren, in stukjes
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
20 cl sherry
enkele takjes tijm
25 cl plantaardige room
1 tl paddestoelenbouillonpoeder
zwarte peper, naar smaak
zout, naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1492367
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Luna Trapani ( AH)
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch