Volkorenpenne met broccoli, maïs en tonijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/17/2022 - 09:27
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze beetgaar. Laat de tonijn uitlekken.
2 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in de pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Roer er de tomatenpuree door.
3 Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze smelten. Schenk er de passata bij en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Doe er de laatste minuut de tonijn en de maïs bij en laat even meegaren.
4 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en meng de penne met de tonijn-tomatensaus.
5 Stort de pasta in een ovenschaal en schik er de broccoliroosjes tussen. Bestrooi met de geraspte kaas en laat nog 15 minuten garen in de oven. Zet de laatste minuut nog even onder de grill voor een mooi korstje.
Afbeelding
Volkorenpenne met broccoli, maïs en tonijn
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDeze heerlijke  pastaschotel is snel klaar en dus ideaal om te maken op een doordeweekse dag! 
Ingrediënten
400 g penne (volkoren)
1 broccoli stronkje
1 sjalot
1 knoflook teentje
150 g maïs (blik)
2 el tomatenpuree
720 g passata (van kerstomaten, bokaal)
200 g tonijn (in eigen nat, blik)
4 ansjovisfilets
150 g gruyère (geraspt)
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492364
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester