Bereidingswijze
1 Pel en snipper 3 teentjes knoflook. Meng ze met de olijfolie. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Schep ze door de knoflookolie.
2 Pel en snipper de sjalotten en de overige knoflook. Fruit ze in olijfolie. Voeg de room en de ketchup toe, en chilisaus naar smaak. Laat even inkoken.
3 Kruid de scampi's met wat cayennepeper en zout. Bak ze in de olie en doe ze bij de saus. Bestrooi met peterselie en serveer.
2 Pel en snipper de sjalotten en de overige knoflook. Fruit ze in olijfolie. Voeg de room en de ketchup toe, en chilisaus naar smaak. Laat even inkoken.
3 Kruid de scampi's met wat cayennepeper en zout. Bak ze in de olie en doe ze bij de saus. Bestrooi met peterselie en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige scampi's voor de liefhebbers .......
Ingrediƫnten
1 kg scampi's
2 sjalotten
5 knoflook teentjes
25 cl room
zoete chilisaus
2 el ketchup
bladpeterselie (gesnipperd)handje
olijfolie
cayennepeper
zout
2 sjalotten
5 knoflook teentjes
25 cl room
zoete chilisaus
2 el ketchup
bladpeterselie (gesnipperd)handje
olijfolie
cayennepeper
zout
Leuke tips
Lekker met stokbrood of rijst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492361
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht