Kaastaart in een eitje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/16/2022 - 10:32
Bereidingswijze
1 Week de gelatine in koud water. Snij met een heel scherp mes voorzichtig een kapje van de paaseieren: de rand hoeft niet perfect te zijn.
2 Meng de roomkaas met de plattekaas, vanillesuiker en suiker naar smaak. Klop de slagroom half stijf.
3 Verwarm de melk en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer er 2 el van het kaasmengsel door. Roer dan het gelatinemengsel door de plattekaas. Spatel er de slagroom door.
4 Doe het kaasmengsel in een spuitzak en vul er de eitjes mee. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
5 Schil de mango en snij in blokjes. Doe er een scheutje mangosap bij en mix fijn. Duw de puree door een zeef.
6 Haal de eitjes uit de koelkast en lepel in het midden wat van het kaasmengsel weg. Vul het holletje met een heel klein schepje mangocoulis.
Afbeelding
Kaastaart in een eitje
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel ...een verrassing van formaat ! 
Ingrediënten
12 paaseitjes (hol, zo groot als een ei)
300 g roomkaas (type Philadelphia)
200 g plattekaas (volle)
20 cl slagroom (min. 30% VG)
2 el melk
4 blaadjes gelatine
6 el suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mango
mangosap (fles)
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492360
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester