Bereidingswijze
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm een scheut sesamolie en fruit hierin de knoflook en voeg de fijngesneden wortel toe.
- Voeg dan de schoongemaakte en gehalveerde sperzieboontjes toe, en daarna de gesneden paprika en lente ui (Beetje lenteui achterhouden om mee te garneren). Wok dit tussendoor telkens enkele minuten.
- Doe dan de hoisinsaus, sojasaus en mirin erbij en wok het nog 5-10 minuten. De groenten moeten nog een beetje knapperig blijven.
- Voeg dan de garnalen toe en wok deze enkele minuten mee tot ze mooi roze kleuren.
- Doe de noedels erbij en meng alles goed door elkaar.
- Garneer met (geroosterd) sesamzaad en een beetje lenteui.
- Verwarm een scheut sesamolie en fruit hierin de knoflook en voeg de fijngesneden wortel toe.
- Voeg dan de schoongemaakte en gehalveerde sperzieboontjes toe, en daarna de gesneden paprika en lente ui (Beetje lenteui achterhouden om mee te garneren). Wok dit tussendoor telkens enkele minuten.
- Doe dan de hoisinsaus, sojasaus en mirin erbij en wok het nog 5-10 minuten. De groenten moeten nog een beetje knapperig blijven.
- Voeg dan de garnalen toe en wok deze enkele minuten mee tot ze mooi roze kleuren.
- Doe de noedels erbij en meng alles goed door elkaar.
- Garneer met (geroosterd) sesamzaad en een beetje lenteui.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo een wokschotel is bij ons altijd weer een succes. Een beetje afhankelijk van de ingrediënten die ik in huis heb tover ik elke keer weer een ander heerlijk gerecht op tafel.
Vanzelfsprekend dus dat je met de ingrediënten kunt "spelen".
Vanzelfsprekend dus dat je met de ingrediënten kunt "spelen".
Ingrediënten
- 250 gram noedels
- 200 gram wokgarnalen
- 1 bosje lente uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram wortel
- 100 gram sperzieboontjes
- 2 paprika's
- 3 el Hoisinsaus
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 el mirin (of droge sherry)
- scheutje sesamolie
- sesamzaad
- 200 gram wokgarnalen
- 1 bosje lente uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram wortel
- 100 gram sperzieboontjes
- 2 paprika's
- 3 el Hoisinsaus
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 el mirin (of droge sherry)
- scheutje sesamolie
- sesamzaad
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492357
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij