Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Was de kip en dep droog. Bestrooi met zout en peper.
-Vet een braadslede in en leg de kip erin. Roer de Provençaalse kruiden door de appel-perenstroop.
-Bestrijk de kip met de stroop en bedek de kippenborst en poten met het spek.
-Verdeel de boter over de kip en giet de appelcider erover.
-Braad de kip in het midden van de oven op 170°C in ± 1 u gaar.
-Was en snij de appelen in grove stukken.
-Was en halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grove stukken.
-Voeg de laatste 20 min de appel, paprika en olijven toe.
-Was de kip en dep droog. Bestrooi met zout en peper.
-Vet een braadslede in en leg de kip erin. Roer de Provençaalse kruiden door de appel-perenstroop.
-Bestrijk de kip met de stroop en bedek de kippenborst en poten met het spek.
-Verdeel de boter over de kip en giet de appelcider erover.
-Braad de kip in het midden van de oven op 170°C in ± 1 u gaar.
-Was en snij de appelen in grove stukken.
-Was en halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grove stukken.
-Voeg de laatste 20 min de appel, paprika en olijven toe.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijzondere bereiding van kip , op de wijze van de Argentijnen ! Super lekker !
Ingrediënten
10 cl appelcider
1/2 tl Provençaalse kruiden
20 g boter
50 g spek
1 el appel-perensiroop
1 kip
1 gele paprika
12 zwarte olijven zonder pit
2 appels
1/2 tl Provençaalse kruiden
20 g boter
50 g spek
1 el appel-perensiroop
1 kip
1 gele paprika
12 zwarte olijven zonder pit
2 appels
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Argentijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492356
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht