Argentijns stoofvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/15/2022 - 10:06
Bereidingswijze
-Snij de runderlapjes in blokjes van ± 2 cm.
-Wrijf in met de kruidenmix en kruid met zout en peper.
-Haal het vlees door de bloem en laat kort intrekken buiten de koelkast.
-Pel de uien en look. Snipper de uien, look en chilipeper fijn en snij de tomaten in blokjes.
-Bak het vlees in de boter en olie rondom bruin.
-Haal uit de pan, leg het vlees in aluminiumfolie op een bord en hou apart.
-Fruit in dezelfde pan de ui, look en chilipeper.
-Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en warm op.
-Leg het rundvlees terug in de pan. Blus met de bouillon en wijn en laat ± 2,5 u stoven op een laag vuur.
-Roer regelmatig in de pan en check het vocht.
-Snij de koriander fijn en voeg toe aan het stoofvlees.

Serveer met rijst.
Afbeelding
Argentijns stoofvlees
Argentijns stoofvlees
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Argentijns stoofvlees maken ze met rode Malbec wijn en is aangenaam pittig ;  super lekker met rijst .
Ingrediënten
20 cl rode Malbec wijn
750 g runderlapjes
15 g koriander
75 g boter
70 cl rundbouillon
2 el olijfolie
100 g tomatenpuree
6 tenen knoflook
kruiden tex-mex (kant en klaar te koop)
bloem
3 uien
1 rode chilipeper
4 tomaten
rijst
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Argentijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492355
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester