Bereidingswijze
-Snipper de bieslook, ½ bosje platte peterselie en ½ bosje oregano fijn. Meng met de bloem, ouzo, ½ kl zout, 2 el Griekse olijfolie en 100 ml water tot een egaal brooddeeg. Kneed tot een bol en laat ingepakt met plasticfolie 20 min rusten op kamertemperatuur.
-Rol uit tot een dikte van 0,5 cm. Steek er cirkels uit. Kneed de rest van het deeg telkens opnieuw en rol weer uit om al het deeg op te werken.
-Verhit wat olijfolie in een antikleefpan. Bak de deegschijfjes op een matig tot zacht vuur tot ze bruine vlekken krijgen. Draai om en laat ook bruinen aan de andere zijde. Haal uit de pan en bestrooi met fleur de sel.
-Serveer lauwwarm afgewerkt met granaatappelpitten, tzatziki en de overige kruiden.
-Rol uit tot een dikte van 0,5 cm. Steek er cirkels uit. Kneed de rest van het deeg telkens opnieuw en rol weer uit om al het deeg op te werken.
-Verhit wat olijfolie in een antikleefpan. Bak de deegschijfjes op een matig tot zacht vuur tot ze bruine vlekken krijgen. Draai om en laat ook bruinen aan de andere zijde. Haal uit de pan en bestrooi met fleur de sel.
-Serveer lauwwarm afgewerkt met granaatappelpitten, tzatziki en de overige kruiden.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere Griekse kruidenkoekjes met tzatziki en granaatappel.... Uw gasten zullen naar meer vragen.....
Ingrediënten
1 bosje oregano
1/2 bosje bieslook
1 bosje bladpeterselie
200 g tarwebloem
2 el ouzo
100g granaatappelpitten
200 g tzatziki
Griekse olijfolie
fleur de sel
1/2 bosje bieslook
1 bosje bladpeterselie
200 g tarwebloem
2 el ouzo
100g granaatappelpitten
200 g tzatziki
Griekse olijfolie
fleur de sel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492354
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch