Bereidingswijze
-Snij de ananas in de lengte open en snij het vruchtvlees eruit. Verwijder de kern en snij 200 g van het vruchtvlees in blokjes. Lepel de restjes uit de ananas tot 2 cm van de rand en bodem en mix met het overschot aan stukjes tot puree.
-Pel de look en pers fijn. Hak de cashewnoten fijn.
-Roer de look, 30 g cashewnoten en de sweet chilisaus door het kippengehakt en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
-Verhit wat arachideolie in een wok. Bak de wokgroenten beetgaar en schep uit de wok.
-Verhit wat extra arachideolie in de wok.
-Wentel de kippenballetjes door de maïzena en roerbak goudbruin. Bestrooi met currypoeder en blus met de sojasaus en ananaspuree. Laat 10 min rustig garen onder deksel. Roer de wokgroenten en ananasstukjes erdoor. Kruid met zout.
-Breng de kokosmelk met 200 ml water en wat zout aan de kook.
-Voeg de rijst toe en laat 10 min onder deksel op een zacht vuur garen.
Serveer de kokosrijst in de ananas en vul aan met de wokgroenten en kippenballetjes. Werk af met wat koriander en cashewnoten.
-Pel de look en pers fijn. Hak de cashewnoten fijn.
-Roer de look, 30 g cashewnoten en de sweet chilisaus door het kippengehakt en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
-Verhit wat arachideolie in een wok. Bak de wokgroenten beetgaar en schep uit de wok.
-Verhit wat extra arachideolie in de wok.
-Wentel de kippenballetjes door de maïzena en roerbak goudbruin. Bestrooi met currypoeder en blus met de sojasaus en ananaspuree. Laat 10 min rustig garen onder deksel. Roer de wokgroenten en ananasstukjes erdoor. Kruid met zout.
-Breng de kokosmelk met 200 ml water en wat zout aan de kook.
-Voeg de rijst toe en laat 10 min onder deksel op een zacht vuur garen.
Serveer de kokosrijst in de ananas en vul aan met de wokgroenten en kippenballetjes. Werk af met wat koriander en cashewnoten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk en mooi gepresenteerd
Ingrediënten
1 ananas
600 g kippengehakt
50 g cashewnoten
1 teen look
1 el zoete chilisaus
20 g maïszetmeel
600 g wokmix met paprika's en babyspinazie
3 el sojasaus
1 tl currypoeder
200 g basmatirijst
200 ml kokosmelk
1 bosje koriander
arachideolie
600 g kippengehakt
50 g cashewnoten
1 teen look
1 el zoete chilisaus
20 g maïszetmeel
600 g wokmix met paprika's en babyspinazie
3 el sojasaus
1 tl currypoeder
200 g basmatirijst
200 ml kokosmelk
1 bosje koriander
arachideolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492353
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht