Spekjespuree - lenteschotel met asperges, ham, kaas en ei.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/14/2022 - 19:22
Bereidingswijze

Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

Kook de geschilde asperges met de schillen en de afgesneden kontjes 10 minuten. Giet alles voorzichtig door een zeef , VANG HET KOOKVOCHT OP en haal er de asperges uit.

Kook de aardappelen in het opgevangen vocht van de asperges gaar. Giet ze af en laat uitlekken. Vang wat kookvocht op.



Wikkel ondertussen steeds 3 asperges in een plak ham. Zet opzij en maakt de puree, door de aardappelen smeuïg te stampen met wat opgevangen vocht , de mosterd , wat peper naar smaak en werk er dan voorzichtig de spekjes doorheen.

Ondertussen staat je oven al op 180 graden voor te verwarmen.

Verdeel de aardappel spekjes puree over de bodem van een ovenschaal en leg er de 4 pakketjes asperges bovenop. Bestrooi met de kaas.

Zet voor circa 20 minuten in de oven.

Werk de stukjes ei met de gesneden bosui ringetjes door elkaar en breng op maak met wat peper, zout en mild paprikapoeder. Strooi dat over de asperges. Garneer de schotel met her en der een plakje ei.







Afbeelding
Spekjespuree - lenteschotel met  asperges, ham, kaas en ei.
Spekjespuree - lenteschotel met  asperges, ham, kaas en ei.
Spekjespuree - lenteschotel met  asperges, ham, kaas en ei.
Spekjespuree - lenteschotel met  asperges, ham, kaas en ei.
Spekjespuree - lenteschotel met  asperges, ham, kaas en ei.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept


Twee éénpersoons ovenschoteltjes zijn ideaal. Iets meer puree voor hem en iets minder voor haar.  " Deze puree mag je me vaker voorschotelen" was het commentaar van mijn enige echte tafelgenoot. Dat willen we zeer zeker doen, want die spekjes waren een schot in de roos en met de asperges in ham erbovenop toppie. 
Ingrediënten

12 stuks dikke witte asperges geschild
4 grote plakjes achterham
2 eieren hard gekookt en gepeld. 1 ei in stukjes 1 ei in plakjes
500 gram geschilde kruimige aardappelen in stukken
50 gram geraspte licht belegen kaas
½ el zachte mosterd of meer naar smaak
75 gram gerookte spekblokjes
3 lente uitjes in ringetjes
peper en zout naar smaak
snufje mild paprikapoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschotel snijplank mes en pannen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492349
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47