Romige schotel uit de zee

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/13/2022 - 08:40
Bereidingswijze
-Leg de lente-uitjes in een bakje met 1 eetlepel water en plaats ze 1 minuut in de microgolfoven, zodat ze zacht worden.
- Boter een glazen ovenschotel in.
-Verdeel de visblokjes over de bodem van de schotel. Giet hier de helft van de room over. Bestrooien met de dille en de helft van de lente-uitjes. Flink kruiden met peper en zout en onder elkaar mengen.
- Meng de rest van de room, de kaas en de resterende lente-uitjes onder de puree. Verdeel de puree daarna mooi egaal over de vis. Plaats de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
Afbeelding
Romige schotel uit de zee
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekkere ovenschotel - vrijdag visdag - !
Ingrediënten
300 gram zalm (in blokjes)
300 gram witte vissen (naar keuze, in blokjes)
4 deciliter room
2 eetlepels dille (fijngesneden)
6 lente-uitjes (in ringen)
450 gram aardappelpuree (mag van de dag voordien zijn)
200 gram Gouda (gemalen)
boter
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492343
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester