Bereidingswijze
-Doe de bloem in een kom en kruid met peper en zout . Doe het paneermeel in een andere kom en klop het ei met de melk los in een derde kom.
-Haal de kipfilets eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Zet koel.
-Bak de ui met de geperste look en chilivlokken in olijfolie zacht.
-Voeg de passata, de tijm, oregano en suiker toe en kruid met peper en zout . Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-Giet de helft van de tomatensaus in een ingevette ovenschaal en leg er de gebakken kip op. Verdeel de rest van de saus over de kip en verdeel er de plakjes mozzarella over.
-Bestrooi met de Parmezaane kaas, dek af met aluminiumfolie en zet 8 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en zet nog eens 8 minuten in de oven. Zet de laatste 2 minuten de ovengrill aan.
Maak ondertussen het lookbrood:
- pers de look en meng, samen met de peterselie, onder 3 el zachte boter. Kruid met peper en zout. Maak ondiepe insnijdingen in het stokbrood. Vul de inkepingen met de boter. Bak vervolgens het brood af zoals vermeld op de verpakking.
-Werk de chicken parmigiana af met de verse basilicum en serveer met het knoflookbrood.
-Haal de kipfilets eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Zet koel.
-Bak de ui met de geperste look en chilivlokken in olijfolie zacht.
-Voeg de passata, de tijm, oregano en suiker toe en kruid met peper en zout . Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-Giet de helft van de tomatensaus in een ingevette ovenschaal en leg er de gebakken kip op. Verdeel de rest van de saus over de kip en verdeel er de plakjes mozzarella over.
-Bestrooi met de Parmezaane kaas, dek af met aluminiumfolie en zet 8 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en zet nog eens 8 minuten in de oven. Zet de laatste 2 minuten de ovengrill aan.
Maak ondertussen het lookbrood:
- pers de look en meng, samen met de peterselie, onder 3 el zachte boter. Kruid met peper en zout. Maak ondiepe insnijdingen in het stokbrood. Vul de inkepingen met de boter. Bak vervolgens het brood af zoals vermeld op de verpakking.
-Werk de chicken parmigiana af met de verse basilicum en serveer met het knoflookbrood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en erg lekkere ovenschotel
Ingrediënten
1 ui (gesnipperd)
2 lookteentjes
2 eetlepels tijmblaadjes (vers)
handvol basilicumblaadjes
40 gram bloem
40 gram paneermeel
1 ei
2 eetlepels melk
4 kip (filets)
snuifje chilivlokken
50 cl passata
1 eetlepel oregano (gedroogd)
1 theelepel suiker
20 gram parmezaanse kaas
1 bol mozzarella (in plakjes)
olijfolie
peper
zout
Voor het lookbrood :
1 stokbrood (afbak)
2 lookteentjes
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
boter
2 lookteentjes
2 eetlepels tijmblaadjes (vers)
handvol basilicumblaadjes
40 gram bloem
40 gram paneermeel
1 ei
2 eetlepels melk
4 kip (filets)
snuifje chilivlokken
50 cl passata
1 eetlepel oregano (gedroogd)
1 theelepel suiker
20 gram parmezaanse kaas
1 bol mozzarella (in plakjes)
olijfolie
peper
zout
Voor het lookbrood :
1 stokbrood (afbak)
2 lookteentjes
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492341
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht