Kersentaart met amaretto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 04/12/2022 - 17:43
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden boven- en onder-warmte.
Kersen uitlekken in een vergiet.
Amaretti in grove stukjes hakken.
Bloem en bakpoeder mengen.
Zachte boter, suiker, mespunt zout met de mixer in 5 minuten schuimig kloppen.
Eieren één voor één toevoegen.
Amaretto erdoor mengen.
Bloemmengsel er voorzichtig door scheppen.
Deeg verdelen over de bakvorm.
Kersen erover verdelen.
Amaretti erover verdelen.
In het midden van de oven plm. 30 tot 35 minuten bakken.
Afkoelen en met poedersuiker bestrooien.
Afbeelding
Kersentaart met amaretto
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gemakkelijk te maken kersenplaattaart heb ik gebakken voor een middagje met bevriende buurvrouwen. We komen éénmaal in de 4 weken bij elkaar en zorgen dan voor wat lekkers bij de koffie. De taart bestaat uit roerdeeg met een scheutje amaretto, uitgelekte kersen uit een pot en bovenop verkruimelde amaretti (Italiaanse kleine bitterkoekjes). Het is een aangepast recept van internet.
Ingrediënten
1 pot kersen à 680 gram uitgelekt
50 gram Amaretti
175 gram bloem
1 ½ theelepel bakpoeder
125 gram zachte boter
90 gram suiker
Mesput zout
3 eieren (M)
60 ml Amaretto
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Rechthoekige of ronde bakvorm (20 x 30 of rond 22 cm doorsnede)
mixer
beslagrkom
vergiet
Leuke tips
In plaats van amaretti (Italiaanse biterkoekjes) kun je ook amandelschaafsel over de taart strooien..
In plaats van kersen kun je ook abrikozen of perziken uit blik gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492337
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers