Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180°C (hete luchtoven 160°C) en bekleed de bodem van een springvorm van 23cm doorsnede met bakpapier. Roer amandelmelk, bloem, polenta en suiker in een kom door elkaar en wrijf de boter er met je vingertoppen door. Voeg de dooiers, vanille en zeste toe en kneed alles kort door. Druk het deeg in de met bakpapier beklede en ingevette vorm en bak de cake in 40 tot 60 min ( vanaf 40 min regelmatig met een saté-prikker controleren ) goudbruin. Zet de vorm dan op een rooster en laat 20 min afkoelen. Verwijder de zijkanten van de springvorm en bestrooi met bloemsuiker.
Buon appetito
Buon appetito
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker frisse cake met vleugje citroen
Ingrediënten
75 g amandelmelk
150 g bloem
90 g polenta
200 g fijne suiker
250 g hoeveboter kamert°
2 eierdooiers
1 tl vanille-extract
citroenzeste van één citroen
bloemsuiker
150 g bloem
90 g polenta
200 g fijne suiker
250 g hoeveboter kamert°
2 eierdooiers
1 tl vanille-extract
citroenzeste van één citroen
bloemsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Springvorm 23cm doorsnede
Bakpapier
Kom
Rooster
Zeef
Springvorm 23cm doorsnede
Bakpapier
Kom
Rooster
Zeef
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492335
Homepage ID
3020691
Teller
0
Bron
Van een kennis
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht