Bereidingswijze
- Pel de sjalotjes en zet ze opzij.
- Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en breng ze in een pan water aan de kook.
- Pel de ui en snijd deze grof.
- Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de ui in aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
- Stoof de schillen mee aan. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en bevochtig het geheel met een deel van het water waar de asperges in gekookt zijn.
- Laat een klont boter smelten in een andere pan. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de gesmolten boter, gevolgd door de in grove stukken gesneden sjalotten.
- Laat sjalotten en de aardappelen even stoven.
- Voeg de room toe aan de aspergeschillen en kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken.
- Voeg wat van het water van de asperges bij de zilveruitjes en de aardappelen en breng het geheel aan de kook.
- Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje, snijd de chorizo in stukjes en bak ze in de olie.
- Giet de aspergeschillen door een zeefje.
- Voeg de erwtjes toe aan de sjalotten en de aardappelen en laat ze even meestoven. Schep de gare asperges bij de rest van de groenten en roer alles onder elkaar.
- Voeg een klontje boter toe aan de saus en mix de saus kort op.
- Schep een flinke lepel gestoofde groenten in een diep bord en leg er stukjes gebakken chorizo tussen. Werk het bord af met de saus van asperges en enkele blaadjes dragon.
- Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en breng ze in een pan water aan de kook.
- Pel de ui en snijd deze grof.
- Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de ui in aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
- Stoof de schillen mee aan. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en bevochtig het geheel met een deel van het water waar de asperges in gekookt zijn.
- Laat een klont boter smelten in een andere pan. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de gesmolten boter, gevolgd door de in grove stukken gesneden sjalotten.
- Laat sjalotten en de aardappelen even stoven.
- Voeg de room toe aan de aspergeschillen en kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken.
- Voeg wat van het water van de asperges bij de zilveruitjes en de aardappelen en breng het geheel aan de kook.
- Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje, snijd de chorizo in stukjes en bak ze in de olie.
- Giet de aspergeschillen door een zeefje.
- Voeg de erwtjes toe aan de sjalotten en de aardappelen en laat ze even meestoven. Schep de gare asperges bij de rest van de groenten en roer alles onder elkaar.
- Voeg een klontje boter toe aan de saus en mix de saus kort op.
- Schep een flinke lepel gestoofde groenten in een diep bord en leg er stukjes gebakken chorizo tussen. Werk het bord af met de saus van asperges en enkele blaadjes dragon.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is afgeleid van een recept van Jeroen Meus. Hij gebruikt verse zilveruitjes in zijn recept maar omdat het seizoen van verse zilveruitjes niet gelijk loopt met dat van ons witte goud heb ik als vervanger voor de zilveruitjes, sjalotjes genomen. Verder heb ik hier en daar nog wat aanpassingen gedaan want omdat het me een heerlijk gerecht leek wilde ik toch zeker een poging doen om het te maken. Ik kan je mededelen dat het niet alleen zo leek maar dat het ook zo was. Blijkt maar weer eens dat asperges niet alleen heerlijk maar ook erg veelzijdig zijn.
Ingrediƫnten
- 500 gram witte asperges
- 200 gram chorizo (droge versie)
- 200 gram diepvrieserwten
- 200 gram sjalotjes
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 1`ui
- 1 teentje knoflook
- 200-250 ml room
- boter
- olijfolie
- tijm/laurier
- dragon
- 200 gram chorizo (droge versie)
- 200 gram diepvrieserwten
- 200 gram sjalotjes
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 1`ui
- 1 teentje knoflook
- 200-250 ml room
- boter
- olijfolie
- tijm/laurier
- dragon
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492330
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Jeroen Meus-Dagelijkse kost/Aangepast, in eigen keuken bereid en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij