Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Wrijf de ovenschaal dun in met olie. Bak de gesnipperde ui en knoflook 5 minuten in de ovenschaal. Schep om en bak circa 5 minuten meer, totdat de uien kleur krijgen.
Voeg boter, bouillon , de rijst , erwtjes en asperges toe. Dek af met aluminiumfolie en laat 10-12 minuten garen.
Schep alles even om. Leg er de kabeljauw bovenop. Dek weer af met aluminiumfolie en bak circa 5-8 minuten. Afhankelijk van de dikte van de vis. Controleer of de vis gaar is. Laat anders zo nodig nog enkele minuten zonder folie in de oven.
Bestrooi met gesnipperde bieslook om te garneren.
Wrijf de ovenschaal dun in met olie. Bak de gesnipperde ui en knoflook 5 minuten in de ovenschaal. Schep om en bak circa 5 minuten meer, totdat de uien kleur krijgen.
Voeg boter, bouillon , de rijst , erwtjes en asperges toe. Dek af met aluminiumfolie en laat 10-12 minuten garen.
Schep alles even om. Leg er de kabeljauw bovenop. Dek weer af met aluminiumfolie en bak circa 5-8 minuten. Afhankelijk van de dikte van de vis. Controleer of de vis gaar is. Laat anders zo nodig nog enkele minuten zonder folie in de oven.
Bestrooi met gesnipperde bieslook om te garneren.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dat is gemakkelijk op een luie zaterdag. Het gehele recept uit één ovenschaal. De asperges, de rijst en de kabeljauw. Op smaak gebracht met vis of groentebouillon. De bereidingswijze van dit gerecht klopt niet helemaal.
Lees hier de originele versie. rijstschotel-met-kabeljauw-en-asperges/
Lees hier de originele versie. rijstschotel-met-kabeljauw-en-asperges/
Ingrediënten
2 stuks kabeljauwhaas of filet à 150 gram met zout en peper bestrooid.
125 gram basmatirijst
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
200 gr geschilde witte dunne asperges
4 stengels groene asperges
100 gram fijne tuinerwtjes
350 ml vis of groentebouillon
25 gram roomboter
125 gram basmatirijst
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
200 gr geschilde witte dunne asperges
4 stengels groene asperges
100 gram fijne tuinerwtjes
350 ml vis of groentebouillon
25 gram roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, snijplank en mes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492324
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Boodschappen eigen tekst en bereidingswijze en aangepast.
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht