Brownie met ganache montée

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/09/2022 - 09:29
Bereidingswijze
Brownie :
-Smelt de boter en pure chocolade samen glad.
-Meng de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en een snuifje zout samen.
-Klop de eieren en suiker luchtig.
-Meng het chocolade- en eiermengsel.
-Voeg het bloemmengsel toe en roer tot alle klontertjes zijn verdwenen.
-Giet in een schotel tot ± 1 cm van dikte.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bak de brownies ± 15 min in de voorverwarmde oven.
Ganache :
-Verwarm de room met de opengesneden vanillestok. Giet op de witte chocolade en laat smelten.
-Laat volledig afkoelen in de koelkast (best 1 nacht of toch zeker enkele uren).
-Klop de afgekoelde room op zoals gewone slagroom. Doe in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
-Snij de brownie in gelijke stukken en spuit er mooie dotjes ganache op. Werk af met wat bresiliennenootjes.
Afbeelding
Brownie met ganache montée
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere brownie mag zeker niet ontbreken op Uw paasbuffet 
Ingrediënten
150 g pure chocolade
3 eieren
200 g suiker
70 g bloem
30 g cacaopoeder
snufje zout
100 g witte chocolade
1/2 vanillestok
250 g room
bresiliennenootjes
5 g bakpoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492316
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester