Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in plakken van ca. 1 cm dik en smeer ze in met boter.
Gril ze even zodat ze wat krokant worden. Immers, niemand houd van rubberige zooi.
Zelf snijd ik bloemkool ook in plakken, maar roosjes werkt natuurlijk ook.
Blancheer de de bloemkool even. (gewoon in kokend water pleuren en na 2 minuutjes met koud water afspoelen)
Vet in die 2 minuutjes een ovenschotel in.
Knijp de tomaten uit zodat die drap het gerecht niet te vochtig maakt. Snijd ze vervolgens in stukken van ca 2 bij 2 cm.
Snijd de olijven in dunne plakjes.
Als je weinig knoflook gebruikt pers je deze fijn. Als je veel gebruikt zou ik enigszins brokjes houden.
Leg nu de plakken aubergine op de schaal, maar laat een plek over voor het vocht. De schaal moet namelijk iets scheef in de oven komen te staan zodat het vocht naar één kant druipt en het geen kleffe gore bende wordt.
Strooi er wat basilicum en andere kruiden over.
Meng de knoflook, olijven, bloemkool en tomaat met wat olie en plaats het bovenop de aubergine plakken.
tijd om het in de oven te doen. Als het goed is heb je een stukje ruimte overgehouden in de ovenschaal om het vocht naartoe af te laten druipen. Aan de andere zijde moet je er iets onder leggen zodat de bak scheef ligt. Houd er rekening mee dat het ovenbestendig is. Of niet, maar in ieder geval moet het niet gaan stinken. De blokfluit van je dochter die toch niet muzikaal blijkt te zijn is erg goed hiervoor, tenzij die gelakt is. Dat gaat namelijk wel stinken.
Laat het een tijdje in de oven staan tot het bijna mooi gaar is en haal het er even uit. Dep het vocht uit de schaal. Strooi er wat kaas over en plaats het weer terug in de oven. Controleer af en toe of het er al goed uit ziet. Afmaken door er naderhand nog even wat kruiden over te strooien.
Mocht het nou toch te vochtig zijn geworden, dan kan je dat makkelijk oplossen door er de staafmixer door te halen en het als babyvoeding aan je buurjongetje te geven. Zelf kan je dan patat bestellen.
Snijd de aubergine in plakken van ca. 1 cm dik en smeer ze in met boter.
Gril ze even zodat ze wat krokant worden. Immers, niemand houd van rubberige zooi.
Zelf snijd ik bloemkool ook in plakken, maar roosjes werkt natuurlijk ook.
Blancheer de de bloemkool even. (gewoon in kokend water pleuren en na 2 minuutjes met koud water afspoelen)
Vet in die 2 minuutjes een ovenschotel in.
Knijp de tomaten uit zodat die drap het gerecht niet te vochtig maakt. Snijd ze vervolgens in stukken van ca 2 bij 2 cm.
Snijd de olijven in dunne plakjes.
Als je weinig knoflook gebruikt pers je deze fijn. Als je veel gebruikt zou ik enigszins brokjes houden.
Leg nu de plakken aubergine op de schaal, maar laat een plek over voor het vocht. De schaal moet namelijk iets scheef in de oven komen te staan zodat het vocht naar één kant druipt en het geen kleffe gore bende wordt.
Strooi er wat basilicum en andere kruiden over.
Meng de knoflook, olijven, bloemkool en tomaat met wat olie en plaats het bovenop de aubergine plakken.
tijd om het in de oven te doen. Als het goed is heb je een stukje ruimte overgehouden in de ovenschaal om het vocht naartoe af te laten druipen. Aan de andere zijde moet je er iets onder leggen zodat de bak scheef ligt. Houd er rekening mee dat het ovenbestendig is. Of niet, maar in ieder geval moet het niet gaan stinken. De blokfluit van je dochter die toch niet muzikaal blijkt te zijn is erg goed hiervoor, tenzij die gelakt is. Dat gaat namelijk wel stinken.
Laat het een tijdje in de oven staan tot het bijna mooi gaar is en haal het er even uit. Dep het vocht uit de schaal. Strooi er wat kaas over en plaats het weer terug in de oven. Controleer af en toe of het er al goed uit ziet. Afmaken door er naderhand nog even wat kruiden over te strooien.
Mocht het nou toch te vochtig zijn geworden, dan kan je dat makkelijk oplossen door er de staafmixer door te halen en het als babyvoeding aan je buurjongetje te geven. Zelf kan je dan patat bestellen.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heb jij ook zo'n hekel aan die verhaaltjes bij een recept?
Ingrediënten
- Aubergine
- 1/4 bloemkool
- 100 / 150 gram zwarte olijven
- geraspte kaas, oude of Italiaanse kaas ofzo. komt allemaal niet zo nauw.
- 5 tomaten
- boter (als je niet zo'n vetklep als ik bent is roomboter het lekkerst, maar magerder is natuurlijk ook prima)
- basilicum, peterselie en wat je nog meer lekker vind aan kruiden (vers is natuurlijk het mooist, maar ik zal je er niet op afrekenen. Potje provencaalse kruiden doet het ook goed)
- 4 tenen knoflook (ja, dat is erg veel, je kan er ook één teentje bij doen. Whatever...)
- 1/4 bloemkool
- 100 / 150 gram zwarte olijven
- geraspte kaas, oude of Italiaanse kaas ofzo. komt allemaal niet zo nauw.
- 5 tomaten
- boter (als je niet zo'n vetklep als ik bent is roomboter het lekkerst, maar magerder is natuurlijk ook prima)
- basilicum, peterselie en wat je nog meer lekker vind aan kruiden (vers is natuurlijk het mooist, maar ik zal je er niet op afrekenen. Potje provencaalse kruiden doet het ook goed)
- 4 tenen knoflook (ja, dat is erg veel, je kan er ook één teentje bij doen. Whatever...)
Hulpmiddelen & keukengerei
Langwerpige ovenschaal, oven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492313
Homepage ID
3036720
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch