Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180 graden.
Pak een schaal om get gehakt te mengen met:
- 2 eieren
- 70 ml whiskey
- cheddar
- mosterd
- sojasaus
- 3 eetlepels paneermeel
- gehaktkruiden
- 1/2 rode ui heel fijn gesnipperd. De andere helft gooi ik rauw op de broodjes, maar niet iedereen houd daarvan.
- twee tenen knoflook ook heel fijn gesnipperd
- 3 champignons wederom... heel fijn gesnipperd
Gewoon alles erin knikkeren. Kneed het geheel totdat het een mooi mengsel is. Nee wacht, dat wordt het niet.. het wordt één gore dikke drap. Schrik daar niet van.
Leg een bakpapiertje op een rooster en schenk die drap erop. vorm er nu 4 burgertjes van, bijvoorbeeld met behulp van een kom zo groot als de broodjes in diameter. Zorg ervoor dat ze enigszins vlak zijn aan de bovenkant, want je moet ze nog bakken als ze uit de oven komen.
Schuif het rooster met de burgers erop in het midden van de bakplaat.
De reden dat je de burgers in de oven doet is omdat ze anders uit elkaar vallen bij het bakken.
Schenk jezelf een dubbele whiskey in.
- snij de overgebleven halve ui in halve ringen
- vergeet niet van je whiskey te nippen
- versnipper de sla (of niet, je kan ook hele bladen pakken)
- snijd de tomaat. chalapenos en augurk in plakjes terwijl je rustig verder gaat met je whiskey
- snijd de broodjes open
Kijk af en toe in de oven om te zien of de burgers al een beetje stevig zijn.
zodra ze zo stevig zijn dat je ze kan flippen, kan je ze uit de oven halen.
Het ei is waarschijnlijk aan de rand van de burger naar buiten komen zetten, dus de randen moet je even nalopen met een mes om ze weer mooi te maken. Neem weer een slok zou ik zo zeggen.
Bak ze vervolgens of leg ze op de BBQ. Voor de mensen die iets te ver zijn gegaan met de whiskey tussendoor: NIET BINNEN BBQ-EN!!!
Uiteindelijk pleur je alles op een broodje en gooi je er waarschijnlijk zoveel BBQ saus op dat je die hele burger niet meer proeft maar dat hoort nou eenmaal bij dit soort gerechten. Wees getroost door de wetenschap dat als je het wel zou proeven je dit waarschijnlijk erg lekker had gevonden.
Pak een schaal om get gehakt te mengen met:
- 2 eieren
- 70 ml whiskey
- cheddar
- mosterd
- sojasaus
- 3 eetlepels paneermeel
- gehaktkruiden
- 1/2 rode ui heel fijn gesnipperd. De andere helft gooi ik rauw op de broodjes, maar niet iedereen houd daarvan.
- twee tenen knoflook ook heel fijn gesnipperd
- 3 champignons wederom... heel fijn gesnipperd
Gewoon alles erin knikkeren. Kneed het geheel totdat het een mooi mengsel is. Nee wacht, dat wordt het niet.. het wordt één gore dikke drap. Schrik daar niet van.
Leg een bakpapiertje op een rooster en schenk die drap erop. vorm er nu 4 burgertjes van, bijvoorbeeld met behulp van een kom zo groot als de broodjes in diameter. Zorg ervoor dat ze enigszins vlak zijn aan de bovenkant, want je moet ze nog bakken als ze uit de oven komen.
Schuif het rooster met de burgers erop in het midden van de bakplaat.
De reden dat je de burgers in de oven doet is omdat ze anders uit elkaar vallen bij het bakken.
Schenk jezelf een dubbele whiskey in.
- snij de overgebleven halve ui in halve ringen
- vergeet niet van je whiskey te nippen
- versnipper de sla (of niet, je kan ook hele bladen pakken)
- snijd de tomaat. chalapenos en augurk in plakjes terwijl je rustig verder gaat met je whiskey
- snijd de broodjes open
Kijk af en toe in de oven om te zien of de burgers al een beetje stevig zijn.
zodra ze zo stevig zijn dat je ze kan flippen, kan je ze uit de oven halen.
Het ei is waarschijnlijk aan de rand van de burger naar buiten komen zetten, dus de randen moet je even nalopen met een mes om ze weer mooi te maken. Neem weer een slok zou ik zo zeggen.
Bak ze vervolgens of leg ze op de BBQ. Voor de mensen die iets te ver zijn gegaan met de whiskey tussendoor: NIET BINNEN BBQ-EN!!!
Uiteindelijk pleur je alles op een broodje en gooi je er waarschijnlijk zoveel BBQ saus op dat je die hele burger niet meer proeft maar dat hoort nou eenmaal bij dit soort gerechten. Wees getroost door de wetenschap dat als je het wel zou proeven je dit waarschijnlijk erg lekker had gevonden.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoewel er een shitload aan ingredienten in gaat is dit gerecht erg makkelijk.
Ingrediënten
- vega vers gehakt (geen rulgehakt)
- 2 eieren
- 70 ml whiskey voor door de burger, mag goedkoop zijn. Schots is het beste. (is een dubbele whiskey)
- 70 ml om te drinken tijdens het bereiden. Mag ook goedkoop zijn, maar moet wel lekker zijn.
- handje vol geraspte cheddar.. van die harde cheddar.
- mosterd 2 dikke eetlepels
- sojasaus (klein scheutje)
- 3 eetlepels paneermeel
- gehaktkruiden
- 1 rode ui
- twee tenen knoflook
- 3 champignons
- 4 hamburgerbroodjes
- paar blaadjes ijsbergsla
- 1 tomaat
- chalapenos
- augurk
- BBQ saus (zelf gebruik ik BBQ knoflooksaus)
- 2 eieren
- 70 ml whiskey voor door de burger, mag goedkoop zijn. Schots is het beste. (is een dubbele whiskey)
- 70 ml om te drinken tijdens het bereiden. Mag ook goedkoop zijn, maar moet wel lekker zijn.
- handje vol geraspte cheddar.. van die harde cheddar.
- mosterd 2 dikke eetlepels
- sojasaus (klein scheutje)
- 3 eetlepels paneermeel
- gehaktkruiden
- 1 rode ui
- twee tenen knoflook
- 3 champignons
- 4 hamburgerbroodjes
- paar blaadjes ijsbergsla
- 1 tomaat
- chalapenos
- augurk
- BBQ saus (zelf gebruik ik BBQ knoflooksaus)
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, koekenpan of BBQ
Leuke tips
Variatie:
Drink er een cognac bij. Bruine rum werkt ook.
Ook lekker om meer van te eten.
Drink er een cognac bij. Bruine rum werkt ook.
Ook lekker om meer van te eten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1492309
Homepage ID
3036720
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch