Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar.
- Giet ze af en laat ze droogstomen. Voeg peper, zout, nootmuskaat, Vadouvan, melk en boter toe en stamp het fijn.
- Snij en was de prei en wok deze in net niet helemaal gaar.
- Voeg de gewokte prei, geraspte kaas en gesnipperde sjalot toe en meng alles goed door elkaar.
- Garneer met geknipte bieslook of een fijngesneden lente uitje.
- Giet ze af en laat ze droogstomen. Voeg peper, zout, nootmuskaat, Vadouvan, melk en boter toe en stamp het fijn.
- Snij en was de prei en wok deze in net niet helemaal gaar.
- Voeg de gewokte prei, geraspte kaas en gesnipperde sjalot toe en meng alles goed door elkaar.
- Garneer met geknipte bieslook of een fijngesneden lente uitje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke stamppot is goed te combineren met allerlei soorten vlees of vis. Het is ook niet een echte winterstamppot maar kan ook prima in de lente zomer en herfst.
Ben je geen liefhebber van het kerriemengsel Vadouvan of wil je een keertje variƫren dan kun je dit ook heel goed vervangen door mosterd.
Ben je geen liefhebber van het kerriemengsel Vadouvan of wil je een keertje variƫren dan kun je dit ook heel goed vervangen door mosterd.
Ingrediƫnten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 2 st prei
- 1 sjalotje
- 1 el Vadouvan (of andere kerrie)
- peper, zout en nootmuskaat
- boter, melk
- olie
- 100 gram geraspte pittige kaas
- bieslook of lente ui om mee te garneren
- 2 st prei
- 1 sjalotje
- 1 el Vadouvan (of andere kerrie)
- peper, zout en nootmuskaat
- boter, melk
- olie
- 100 gram geraspte pittige kaas
- bieslook of lente ui om mee te garneren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492308
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij