Bereidingswijze
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt. Meng voor de Smokey's Simple Rub alle ingrediënten en kruid hiermee de chicken wings gelijkmatig aan alle kanten. Leg de wings op het rooster en gaar ze 20-30 minuten, tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72 °C.
Maak ondertussen de Ginger Beer Glaze door het gemberbier in een pan in te koken tot circa ¼ van het originele volume. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed tot alles is opgelost en je een gladde gebonden saus hebt.
Bestrijk hiermee de gegaarde wings enkele keren rondom en laat ze met gesloten deksel nog 5 minuten verder garen, tot de saus op de wings is ingedikt en de wings een kerntemperatuur hebben bereikt van 75 °C. Serveer de chicken wings in een schaal en garneer met de lente-ui.
Maak ondertussen de Ginger Beer Glaze door het gemberbier in een pan in te koken tot circa ¼ van het originele volume. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed tot alles is opgelost en je een gladde gebonden saus hebt.
Bestrijk hiermee de gegaarde wings enkele keren rondom en laat ze met gesloten deksel nog 5 minuten verder garen, tot de saus op de wings is ingedikt en de wings een kerntemperatuur hebben bereikt van 75 °C. Serveer de chicken wings in een schaal en garneer met de lente-ui.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kruidige kippenvleugeltjes van de BBQ ...overheerlijk
Ingrediënten
Voor de Smokey Simple Rub:
2 el grof zeezout
2 el rietsuiker
1 el gemberpoeder
2 el gerookte-paprikapoeder
0,5 el chilipoeder
2 kg chicken wings
Voor de Ginger Beer glaze:
750 ml gemberbier (Bundaberg)
1 el tomatenpuree
1 el chipotle-tabasco
2 el sinaasappelmarmelade
2 el gembersiroop
1 el boter
2 lente-uien, in dunne ringen gesneden
zout naar smaak
2 el grof zeezout
2 el rietsuiker
1 el gemberpoeder
2 el gerookte-paprikapoeder
0,5 el chilipoeder
2 kg chicken wings
Voor de Ginger Beer glaze:
750 ml gemberbier (Bundaberg)
1 el tomatenpuree
1 el chipotle-tabasco
2 el sinaasappelmarmelade
2 el gembersiroop
1 el boter
2 lente-uien, in dunne ringen gesneden
zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Benodigdheden:
BBQ met deksel voor indirect grillen
kernthermometer
kwastje
BBQ met deksel voor indirect grillen
kernthermometer
kwastje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492306
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam - recept van Jort Althuizen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht