Bereidingswijze
Schil de asperges en snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Snij het spek in blokjes. Smelt 20 g boter in een pan en bak daarin het spek aan. Doe na 2 minuten de sjalot erbij. Laat 2 minuten stoven en doe dan de asperges erbij. Kruid stevig met peper en lichtjes met zout.
Kluts intussen de eieren en meng er de oude kaas onder. Blus de inhoud van de pan met wat water en zet er het deksel op. Laat 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en doe er de eiermengeling bij. Leg het deksel terug en laat nog 3 minuten rusten.
Meng alles tot een mooi homogeen gerecht. Serveer in een kommetje.
Kluts intussen de eieren en meng er de oude kaas onder. Blus de inhoud van de pan met wat water en zet er het deksel op. Laat 5 minuten sudderen. Zet het vuur uit en doe er de eiermengeling bij. Leg het deksel terug en laat nog 3 minuten rusten.
Meng alles tot een mooi homogeen gerecht. Serveer in een kommetje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Asperges met een Italiaanse kwinkslag , als voor- of hoofdgerecht .
Ingrediënten
16 witte asperges
8 groene asperges
1 sjalot
250 gr gezouten spek
150 gr oude kaas, geraspt
20 gr boter
3 eieren
peper
zout
8 groene asperges
1 sjalot
250 gr gezouten spek
150 gr oude kaas, geraspt
20 gr boter
3 eieren
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492304
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht