Kipstoof met kerrie en gember

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/07/2022 - 19:16
Bereidingswijze

Verhit 2 el boter en bak de kippenbouten in circa 5 minuten rondom lichtbruin. Fruit de uien in de rest van de boter in een koekenpan in enkele minuten lichtbruin. Voeg de uisnippers toe aan de kip in de pan en voeg vervolgens ook de appel, tomaat, kerrie, de kruidnagels, de ketjap en de basterdsuiker toe. Verkruimel er het bouillonblokje boven en voeg een scheutje water toe.

Laat ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje stoven met het deksel op de pan. Schep alles 2 keer even door en keer de bouten .

Voeg de gesnipperde gember toe en stoof nog 15 minuten met het deksel op de pan.

Haal de bouten uit de pan, verwijder de kruidnagels , pluk het vlees van de bouten en snij het eventueel wat kleiner.

Voeg de kip weer toe aan de pan en roer de bloem en de melk( kokosmelk) erdoor. Laat even pruttelen om te binden. Proef aan de saus en voeg zo nodig extra kerrie toe.

Ondertussen is de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar gekookt.


Serveer de stoof met rijst.
Afbeelding
Kipstoof met kerrie en gember
Kipstoof met kerrie en gember
Kipstoof met kerrie en gember
Kipstoof met kerrie en gember
Kipstoof met kerrie en gember
Kipstoof met kerrie en gember
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker stoofje van kippenbouten. Op smaak gebracht met kerrie en verse gember . Licht Aziatisch van smaak. Helaas had ik vergeten tomaten mee te nemen. Opgelost met in vieren gesneden kerstomaatjes. Ook lekker.
Ingrediënten

3 eetlepels boter
3 kippenbouten
2 uien gesnipperd
1 appel geschild in blokjes
4 tomaten in blokjes
½  eetlepel kerriepoeder
1 handje blanke rozijn
5 kruidnagels
1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels ketjap manis
1 kippenbouillontablet
300 gram rijst
ca 3cm geschilde verse gember fijn gesnipperd
1 eetlepel bloem
200 milliliter melk of kokosmelk
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpan, snijplank en mes, koekenpan
Leuke tips
Lekker met atjar of groente naar keuze.

Extra, bak blokjes appel en wat plakjes banaan in wat boter. Voeg wat ketjap en basterdsuiker toe en serveer het apart bij de kipstoof.

Steek de kruidnagels in een stuk ui, dat voorkomt het zoeken naar de kruidnagels in de stoof.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492301
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Boodschappen eigen tekst foto's en aanpassing
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47