VARKENSHAASJE MET PASTINAAKRÖSTI EN WATERKERS

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/07/2022 - 09:52
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
-Was de waterkers en laat goed uitlekken.
-Schil de aardappelen en pastinaak en rasp ze met een grove rasp. Doe de aardappel, pastinaak en gedroogde tijm in een kom. Kruid met peper en meng goed door elkaar.
-Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en kleur het varkenshaasje 2-3 minuten rondom aan. Schep over in een ovenschaal en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-Verhit de olijfolie in een antikleefpan en schep per persoon 2 gelijke hoopjes van het röstimengsel in de pan. Duw ze plat met een spatel. Laat 6 minuten bakken per kant. Kruid met zout.
-Giet de kippenbouillon in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en warm op. Laat de bouillon wat inkoken en voeg de room en mosterd toe.
-Snij het varkenshaasje in plakjes.

Serveer de plakjes varkenshaas met de mosterdsaus, de rösti en de waterkers.
Afbeelding
VARKENSHAASJE MET PASTINAAKRÖSTI EN WATERKERS
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zin in een heerlijk bordje comfort food, dat toch niet te zwaar is? Dit varkenshaasje met een heerlijk romige mosterdsaus, originele rösti van pastinaak en aardappel en peperige waterkers voor erbij. Origineel, lekker licht en klaar in minder dan een half uur, dat zal smaken!
Ingrediënten
½ kippenbouillonblokje
1 bosje waterkers
200 g bloemige aardappelen
1 pastinaak
1 kl gedroogde tijm
300 g varkenshaasje
1 brikje lichte room
1 el olijfolie
1 el boter
1 el mosterd
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492296
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester