Bereidingswijze
-Rasp de courgette met een grove rasp. Leg in een vergiet en bestrooi met zout. Schep om en laat 5 minuten trekken. Het zout zal het water uit de courgette trekken.
-Rasp de grillkaas met een grove rasp. Doe in een kom, samen met het amandelpoeder en breek er de eieren bij. -Kruid met peper en zout. Roer om.
-Neem een propere theedoek en schep hierop de geraspte courgette. Neem de hoeken van de theedoek samen en pers het overtollige vocht uit de courgette.
-Meng de uitgelekte courgette door de grillkaas mengeling.
-Schil de wortel en snij in fijne staafjes (julienne), of je kan de wortel ook met de grove rasp raspen. Snij de tomaat in partjes. Snij de gele paprika in fijne blokjes.
-Meng de honing met de mosterd, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout. Dit is de dressing.
-Verhit de olijfolie in een antikleefpan en schep hoopjes van de courgette-grillkaas mengeling in de pan (een beetje zoals je dikke pannenkoeken zou bakken).
-Bak 3 minuten en keer ze dan om. Bak opnieuw 3 minuten.
-Verdeel de gemengde sla over borden. Leg er de wortel, paprika en tomaat bij. Druppel er de dressing over. Leg er de koekjes bij en serveer.
-Rasp de grillkaas met een grove rasp. Doe in een kom, samen met het amandelpoeder en breek er de eieren bij. -Kruid met peper en zout. Roer om.
-Neem een propere theedoek en schep hierop de geraspte courgette. Neem de hoeken van de theedoek samen en pers het overtollige vocht uit de courgette.
-Meng de uitgelekte courgette door de grillkaas mengeling.
-Schil de wortel en snij in fijne staafjes (julienne), of je kan de wortel ook met de grove rasp raspen. Snij de tomaat in partjes. Snij de gele paprika in fijne blokjes.
-Meng de honing met de mosterd, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout. Dit is de dressing.
-Verhit de olijfolie in een antikleefpan en schep hoopjes van de courgette-grillkaas mengeling in de pan (een beetje zoals je dikke pannenkoeken zou bakken).
-Bak 3 minuten en keer ze dan om. Bak opnieuw 3 minuten.
-Verdeel de gemengde sla over borden. Leg er de wortel, paprika en tomaat bij. Druppel er de dressing over. Leg er de koekjes bij en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kleurrijk, licht en zomers, deze originele courgette-grillkaaskoekjes met een kleurrijke salade met honing-mosterddressing erbij! Een koolhydraatarm gerecht waarmee je je tafelgenoten aangenaam zal verrassen.
Ingrediënten
1 courgette
200 g grillkaas ( halloumi )
30 g amandelpoeder
2 bio-eieren
1 wortel
1 tomaat
1 gele paprika
1 stick honing
1 zakje gemengde sla
1 el olijfolie extra vierge
1 el olijfolie
1 kl mosterd
1 kl wittewijnazijn
peper en zout
200 g grillkaas ( halloumi )
30 g amandelpoeder
2 bio-eieren
1 wortel
1 tomaat
1 gele paprika
1 stick honing
1 zakje gemengde sla
1 el olijfolie extra vierge
1 el olijfolie
1 kl mosterd
1 kl wittewijnazijn
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492295
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15gram
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch