Bereidingswijze
-Snij de ui fijn en pers de knoflook.
-Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
-Halveer de kerstomaten.
-Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de fijngesneden ui en de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de groentebouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe.
-Laat 20 minuten zachtjes pruttelen onder deksel, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om. -Proef en kruid eventueel bij met zout en cayennepeper. Roer er de laatste 2 minuten de kerstomaten door.
-Snij de aubergine en grillkaas in gelijke blokjes (ong. 1,5 cm groot). Rijg afwisselend op satéprikkers. Bestrijk met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
-Verhit een antikleefpan en bak de saté's rondom op een laag vuur, zodat de aubergine goed gaart. Laat op het einde nog even op hevig vuur bakken.
-Serveer de Spaanse rijst met de saté's.
-Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
-Halveer de kerstomaten.
-Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de fijngesneden ui en de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de groentebouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe.
-Laat 20 minuten zachtjes pruttelen onder deksel, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om. -Proef en kruid eventueel bij met zout en cayennepeper. Roer er de laatste 2 minuten de kerstomaten door.
-Snij de aubergine en grillkaas in gelijke blokjes (ong. 1,5 cm groot). Rijg afwisselend op satéprikkers. Bestrijk met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
-Verhit een antikleefpan en bak de saté's rondom op een laag vuur, zodat de aubergine goed gaart. Laat op het einde nog even op hevig vuur bakken.
-Serveer de Spaanse rijst met de saté's.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk en origineel Zuiders gerechtje, deze grillkaas-aubergine saté's met pittige Spaanse rijst erbij. Ziet er leuk uit en smaakt heerlijk, deze vegetarische topper!
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
½ groentebouillonblokje
125 g kerstomaten
150 g jasmijnrijst
1 blik tomatenblokjes
1 aubergine
200 g grillkaas (halloumi)
2 el olijfolie
½ kl cayennepeper
peper en zout
1 teentje knoflook
½ groentebouillonblokje
125 g kerstomaten
150 g jasmijnrijst
1 blik tomatenblokjes
1 aubergine
200 g grillkaas (halloumi)
2 el olijfolie
½ kl cayennepeper
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
4 satéprikkers
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492294
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15gram
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch