Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pan.
Doe de uienringen in de pan en smoor de uienringen samen met de basterdsuiker op een lage warmtebron tot ze zacht zijn. Ik heb ze zeker 45 minuten zachtjes laten sudderen.
Voeg dan de rode wijnazijn en de rode wijn erbij.
Laat de uien nog langzaam smoren tot het vocht bijna is verdampt.
Maak op smaak met honing, mespunt zout, peper en een scheutje balsamico-crème.
Doe de uienringen in de pan en smoor de uienringen samen met de basterdsuiker op een lage warmtebron tot ze zacht zijn. Ik heb ze zeker 45 minuten zachtjes laten sudderen.
Voeg dan de rode wijnazijn en de rode wijn erbij.
Laat de uien nog langzaam smoren tot het vocht bijna is verdampt.
Maak op smaak met honing, mespunt zout, peper en een scheutje balsamico-crème.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze rode uienchutney heb ik gemaakt als bijgerecht bij een brunch.Heerlijke zoetzure chuney,lekker bij o.a. geitenkaas, plakjes kaas, paté, plakjes kipfilet. Laat je fantasie maar gaan.
Ingrediënten
2 grote rode uien, gepeld, in hele dunne halve ringen
3 eetlepels olijfolie
30 gram lichtbruine basterdsuiker
25 ml rode wijnazijn
25 ml rode wijn
1 theelepel honing
mespunt zout,
scheutje balsamico-crème (optioneel)
3 eetlepels olijfolie
30 gram lichtbruine basterdsuiker
25 ml rode wijnazijn
25 ml rode wijn
1 theelepel honing
mespunt zout,
scheutje balsamico-crème (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan of koekenpan
Leuke tips
Heel erg lekker bij geitenkaas, blokjes kaas, vlees, wild, paté`s.
Blijft zeker een week goed in de koelkast.
Blijft zeker een week goed in de koelkast.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492290
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch