Heerlijke Frango Pil PIl

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/04/2022 - 15:49
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine (kort pulseren) of vijzel als je die in huis hebt. Voeg vervolgens 1 tot 2 eetlepels arachideolie toe om de marinade te maken. Kerf de kip in en meng met de marinade. Leg de kip, afgedekt een paar uurtjes in de koelkast, maar liefst een hele nacht. Voor een extra pittige piri-piri voeg je een of twee Thaise bird's-eye pepers toe, in Nederland ook wel bekend als de lombok-peper, luidt het advies van Jalhay.

Je kunt de piri-piri nog lekkerder maken met 1 cm geschilde en fijngesneden gemberwortel, 2 gram gedroogde oregano en 2 gram kardemom. Laat de gemarineerde kip voor het roosteren eerst op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden, rooster de kippenpoten (of kippendijen) in 45 minuten gaar. Draai na een halfuur om. Check voor de zekerheid even of de kip nog iets langer nodig heeft
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk, simpel recept van  Pascal Jalhay, voor Kip piri piri. Kan ook op de BBQ.
Ik gebruik hiervoor mijn Kamado.
Ingrediënten
• 500 gram Hele kip, drumsticks en/of kippendijen
• sap van een halve citroen
• 4 tenen knoflook (fijngesneden)
• 2 g gerookt paprikapoeder
• 2 g bruine basterdsuiker
• 2 Spaanse rode pepers (fijngesneden)
• 1 cm geschilde en fijngesneden gemberwortel
• 2 gram gedroogde oregano
• 2 gram kardemom
• 2 g zeezout
• arachideolie

Hulpmiddelen & keukengerei
Vijzel
Keukenmachine
Leuke tips
Lekker met rijst
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492284
Homepage ID
2066501
Teller
0
Bron
Pascal Jalhay
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Patronpatissier