Aziatische soep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/04/2022 - 15:35
Bereidingswijze
Week de gedroogde paddestoelen 15 min in kokend water
Laat de kip garen in het water met de kippenbouillonblokjes.
Haal de kip uit de bouillon en scheur de kip in stukjes

Pel de uien en snij in parten
Bak de uien in de zonnebloemolie goudbruin
Voeg de gember en de shitake toe en bak deze even mee
Giet de geweekte paddestoelen door een paar lagen keukenrol af en vang het vocht op.
Snijd de geweekte paddestoelen 8n in stukken en bak ze 2 min mee met de uien.
Voeg het paddestoel vocht toe schep goed om en voeg daarna de kippenbouillon en steranijs toe.
Laat 10 min zachtjes koken.(Voeg de laatste 2 min de wortel julienne toe )
Voeg de stukjes kip terug in de bouillon
Breng daarna de soep op smaak met de sojasaus .

Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij de peper in dunne ringetjes.

Opmaak :
Doe de soep in voorverwarmde borden of koppen.
Garneer met bosui , rode peper en de koriander.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk soepje 
(als je het lekker vindt kun je er 150 gram gekookte noedels in doen )
Ingrediënten
15 gram gedroogde paddestoelen
100 ml gekookt water
1 cm gember fjn gesneden
100 gram shitakenin grove stukken
3 uien
1 kipfilet
2 eetl zonnebloemolie
800 ml kippenbouillon ( van kip getrokken met kippenbouillonblok)
2 steranijs
3 eetl sojasaus
1 rode peper
1 teen knoflook fijngesneden
3 stengels bosui in ringetjes
50 gram wortel julienne gesneden
4 takjes koriander ( blaadjes)
Leuke tips
Lekker om er nog wat taugé in te doen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492283
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Krant (heb zelf het recept wel aangepast)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru