Bereidingswijze
Klop de eieren los met de crème fraîche en een weinig zout en peper.
Laat de spinazie in een grote koekenpan met wat olie in porties slinken. Haal de spinazie uit de pan en laat het overtollige vocht door een zeef weglopen.
Schenk het eimengsel in een licht ingevette pan van 25-30 cm. Verdeel er nog voordat het ei gaat stollen de uitgelekte spinazie erover. Vervolgens de vlokken warm gerookte zalm en de kaas. Deksel op de pan en het ei in circa 10 minuten op een zacht vuurtje laten stollen. Haal het deksel van de pan, strooi er de pijnboompitjes over en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de spinazie in een grote koekenpan met wat olie in porties slinken. Haal de spinazie uit de pan en laat het overtollige vocht door een zeef weglopen.
Schenk het eimengsel in een licht ingevette pan van 25-30 cm. Verdeel er nog voordat het ei gaat stollen de uitgelekte spinazie erover. Vervolgens de vlokken warm gerookte zalm en de kaas. Deksel op de pan en het ei in circa 10 minuten op een zacht vuurtje laten stollen. Haal het deksel van de pan, strooi er de pijnboompitjes over en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eieren, spinazie en zalm , drie ingrediënten die samen een gouden trio vormen. Een snelle en zeer volledige maaltijd en bovendien low carb voor mensen, die een koolhydraadarm dieet volgen. Deze omelet is voor 2 personen als hoofdgerecht en als lunch voor 4 personen. geserveerd met brood is deze maaltijd voor iedereen geschikt.
Zowel warm als koud erg smakelijk. Het restje neem je mee naar je werk waar je het koud kunt eten of met een lekkere snee brood erbij. Je zou er zelfs kleine puntjes van kunnen snijden en het kunnen serveren bij de borrel.
Zowel warm als koud erg smakelijk. Het restje neem je mee naar je werk waar je het koud kunt eten of met een lekkere snee brood erbij. Je zou er zelfs kleine puntjes van kunnen snijden en het kunnen serveren bij de borrel.
Ingrediënten
3 eieren.
50 gram crème fraîche, slagroom of melk.
300 gram verse spinazie.
zout peper.
olijfolie.
125 gram warm gerookte zalm in grove stukken verdeeld
20 gram pijnboompitten in droge koekenpan licht bruin geroosterd
50 gram geraspte kaas naar keuze
50 gram crème fraîche, slagroom of melk.
300 gram verse spinazie.
zout peper.
olijfolie.
125 gram warm gerookte zalm in grove stukken verdeeld
20 gram pijnboompitten in droge koekenpan licht bruin geroosterd
50 gram geraspte kaas naar keuze
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, garde en kom
Leuke tips
Supersnelle omelet met variaties
Ben je niet zo weg van zalm? Neem dan gekookte ham in grove stukken gesneden. Ben je vegetariër of vind je geitenkaas gewoon erg lekker, maak hem dan eens met geitenkaas en walnoten.
Met het basisrecept voor deze omelet met spinazie kun je dus lekker variëren. Vul hem met wat je net in je koelkast hebt liggen of waar je trek in hebt. Zo is een gezonde maaltijd koken voor iedereen weg gelegd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492282
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht