Bereidingswijze
-Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen.
-Neem een ruime pan en verwarm de 2 el olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout toe en bak tot ze zacht zijn.
-Maak een roux. Smelt 2 el boter in de pan op een matig vuur en voeg de bloem toe. Laat het mengsel al roerend met een garde een beetje ‘opdrogen' tot er een heerlijke biscuitgeur vrijkomt.
-Voeg vervolgens de melk toe. Roer alles goed tot het mengsel begint te pruttelen en in te dikken. Haal van het vuur.
-Breng de saus op smaak met nootmuskaat, Parmezaanse kaas en zout en peper. Giet de kaassaus bij de champignons en roer om.
-Snijd de gerookte kippenborst in stukjes en spoel de maïs. Meng deze samen met de bladpeterselie onder de romige champignons.
-Leg de pannenkoek open en lepel er een lepel vulling op. Start in het midden, van boven naar onder. Vouw de zijkanten dicht en bestrooi het geheel met lente-uitjes. Werk af gemalen peper en een takje bladpeterselie.
-Neem een ruime pan en verwarm de 2 el olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout toe en bak tot ze zacht zijn.
-Maak een roux. Smelt 2 el boter in de pan op een matig vuur en voeg de bloem toe. Laat het mengsel al roerend met een garde een beetje ‘opdrogen' tot er een heerlijke biscuitgeur vrijkomt.
-Voeg vervolgens de melk toe. Roer alles goed tot het mengsel begint te pruttelen en in te dikken. Haal van het vuur.
-Breng de saus op smaak met nootmuskaat, Parmezaanse kaas en zout en peper. Giet de kaassaus bij de champignons en roer om.
-Snijd de gerookte kippenborst in stukjes en spoel de maïs. Meng deze samen met de bladpeterselie onder de romige champignons.
-Leg de pannenkoek open en lepel er een lepel vulling op. Start in het midden, van boven naar onder. Vouw de zijkanten dicht en bestrooi het geheel met lente-uitjes. Werk af gemalen peper en een takje bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ben jij geen zoetekauw, dan is dit recept voor jou. Kip en champignons, dat zijn beste maatjes en de kruiden in deze pannenkoek maken van dit gerecht een topper.
Ingrediënten
voor de pannenkoeken:
2 eieren
150 ml melk
100 g bloem
3 el boter
zout
100 ml water
12 blaadjes basilicum
0,50 bosje peterselie
boter
voor de vulling:
2 el olijfolie
500 g portobello's
200 g gerookte kippenborst
2 el boter
2 el bloem
300 ml melk
nootmuskaat
100 g Parmezaanse kaas
zout
peper
8 el platte peterselie
125 g maïs uit blik
4 lente-uien
2 eieren
150 ml melk
100 g bloem
3 el boter
zout
100 ml water
12 blaadjes basilicum
0,50 bosje peterselie
boter
voor de vulling:
2 el olijfolie
500 g portobello's
200 g gerookte kippenborst
2 el boter
2 el bloem
300 ml melk
nootmuskaat
100 g Parmezaanse kaas
zout
peper
8 el platte peterselie
125 g maïs uit blik
4 lente-uien
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492279
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht