Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 04/04/2022 - 10:41
Bereidingswijze
-Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in partjes. Bak de partjes aan in boter en doe er het uitgeschraapte vanillestokje, de kaneel, suiker en het sap van een halve citroen bij. Laat de peren rustig garen in hun eigen vocht.
Maak de karamel:
-Laat de suiker smelten in een pan met een dikke bodem citroensap. Als de suiker volledig is verkleurd, mag je blussen met een scheutje water. Roer goed door en laat verder koken tot de gewenste dikte. Giet over in een kommetje om af te koelen.

-Strijk een laagje vanille-ijs in een bakje. Giet er wat karamel over en breek er speculaas op. Ga verder met een laagje vanille-ijs en breek er nog wat koekjes over. Zet het ijs terug in het vriesvak.
-Snijd de korstjes van het brood en week ze in het beslag van ei, melk en room. Bak de wentelteefjes in boter en arachideolie, half om half. Strooi er bruine suiker overheen.
-Schik de wentelteefjes op de borden. Leg de peertjes er op en giet er wat van het kookvocht over. Schep er een bolletje ijs bij.
-Kruimel er nog wat speculaasjes over.
Afbeelding
Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke variant van wentelteefjes overgegoten met een karamelsausje. Serveer met ijs voor een verfrissend en zacht dessert. 
Ingrediënten
4 sneetjes (melk) brood
2 eieren
200 ml melk
200 ml room
bruine suiker
4 peren
1 vanillestokje
0,50 kaneelstokje
1 el suiker
0,50 citroen (sap)
1 l vanille-ijs
15 speculaaskoekjes
boter
arachideolie

Voor de karamel :

100 g suiker
water
0,50 citroen (sap)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492278
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester