Bereidingswijze
Meng de gember,de knoflook,de peper en de koriander met de suiker,de sojasaus,het limoensap en de schil.
Verwarm de oven op 175 graden en dep de kip droog..
Meng de olie met de sambal en snijn
Snijd de huidkant met een scherp mes meerdere keren in tot ca 1/2 cm diep.
Leg de kip op een bakplaat en bestrijk met de marinade.
Bak de kip 40-50 minuten in de oven.
Leg in de laatste 5 minuten de kip op het rooster in de oven zodat het vel knapperig word.
kook de rijst.
Meng de olie met de sambal en snijd de kip in plakken
Verwarm de oven op 175 graden en dep de kip droog..
Meng de olie met de sambal en snijn
Snijd de huidkant met een scherp mes meerdere keren in tot ca 1/2 cm diep.
Leg de kip op een bakplaat en bestrijk met de marinade.
Bak de kip 40-50 minuten in de oven.
Leg in de laatste 5 minuten de kip op het rooster in de oven zodat het vel knapperig word.
kook de rijst.
Meng de olie met de sambal en snijd de kip in plakken
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Korianderkip met rijst
Ingrediƫnten
20 gr gember of pasta
1 teentje knoflook fijn gesnipperd
1 groene peper in ringetjes
1 bosje koriander, gewassen
2 eetl. bruine basterdsuiker
4 eetl. sojasaus
gersapte schil en sap van 1 limoen
2 kippenborstfilet ca 400 gr
200 gr basmatierijst
zout
3 eetl olie
2 theel. sambal
1 teentje knoflook fijn gesnipperd
1 groene peper in ringetjes
1 bosje koriander, gewassen
2 eetl. bruine basterdsuiker
4 eetl. sojasaus
gersapte schil en sap van 1 limoen
2 kippenborstfilet ca 400 gr
200 gr basmatierijst
zout
3 eetl olie
2 theel. sambal
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen en aluminiumfolie
Oven
Oven
Leuke tips
Serveer de kip met de rijst en druppel daar de sambalolie over.
Je kunt natuurlijk ook kippendijenfilet gebruiken en in de wok / pan bakken ipv in de oven.
Serveer er een salade bij..eet smakkelijk
Je kunt natuurlijk ook kippendijenfilet gebruiken en in de wok / pan bakken ipv in de oven.
Serveer er een salade bij..eet smakkelijk
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492277
Homepage ID
1319139
Teller
0
Bron
Foodies
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht