Bereidingswijze
1. Verwarm oven op 180 °C.. Meg in een kom de bloem en bakpoeder samen.
2. In een andere kom, klop je de eitjes, sugarly en vanille suiker tot een romig geheel.
3. Voeg nu appelmoes en skyr toe aan het eitjes suikerbeslag. Meng goed. Spatel voorzichtig het bloem bakpoeder mengsel hieronder. Voeg nu de appelstukjes toe.
4. Verdeel het beslag met de appelstukjes mooi verdeeld over 2 ingevette springvormen. Bak in het midden van de oven voor 25 minuten. Draai de bakvormen 1 x zodat het beslag gelijkmatig bruin word in de oven. De taartjes zijn klaar als het beslag goed gerezen is en bruin word aan de bovenkant!
5. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen en ontvorm de taartjes voorzichtig. Snij elk taartje in 4 stukken en geniet!
2. In een andere kom, klop je de eitjes, sugarly en vanille suiker tot een romig geheel.
3. Voeg nu appelmoes en skyr toe aan het eitjes suikerbeslag. Meng goed. Spatel voorzichtig het bloem bakpoeder mengsel hieronder. Voeg nu de appelstukjes toe.
4. Verdeel het beslag met de appelstukjes mooi verdeeld over 2 ingevette springvormen. Bak in het midden van de oven voor 25 minuten. Draai de bakvormen 1 x zodat het beslag gelijkmatig bruin word in de oven. De taartjes zijn klaar als het beslag goed gerezen is en bruin word aan de bovenkant!
5. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen en ontvorm de taartjes voorzichtig. Snij elk taartje in 4 stukken en geniet!
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker simpel snel dessert om te maken met weinig vet en toch veel smaak.
Ingrediënten
100 gr bio tarwebloem T65
8 gr bakpoeder
2 eitjes
60 gr gezoete appelmoes
2 appels, geschild, klokhuis eruit en in kleine stukjes
20 gr canderel sugarly
1 stick canderel vanille
180 gr skyr natuur 0% vetgehalte
8 gr bakpoeder
2 eitjes
60 gr gezoete appelmoes
2 appels, geschild, klokhuis eruit en in kleine stukjes
20 gr canderel sugarly
1 stick canderel vanille
180 gr skyr natuur 0% vetgehalte
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
kom
klopper
kleine springvormpannen van 16 cm doorsnede goed ingevet op de bodem en zijkanten.
kom
klopper
kleine springvormpannen van 16 cm doorsnede goed ingevet op de bodem en zijkanten.
Leuke tips
Je kan er ook wat specerijen aan toevoegen zoals kaneel of garam masala of ander fruit.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492275
Homepage ID
3036616
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch