Bereidingswijze
Verhit olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui circa 5 min.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Voeg de gember, kerrie en bospeentoe en roerbak nog een paar min.
Giet de bouillon erbij en stoof de wortel afgedekt in circa 15 min gaar
BAk het brood af
Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met peper en zout.
Giet de wortelsoep in voorverwarmde koppen of borden.
Schep kokos / yoghurt erop en bestrooi met de rode peper en bieslook.
Serveer het brood erbij
Oven voorverwarmen op 200 graden
Voeg de gember, kerrie en bospeentoe en roerbak nog een paar min.
Giet de bouillon erbij en stoof de wortel afgedekt in circa 15 min gaar
BAk het brood af
Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met peper en zout.
Giet de wortelsoep in voorverwarmde koppen of borden.
Schep kokos / yoghurt erop en bestrooi met de rode peper en bieslook.
Serveer het brood erbij
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker
Ingrediƫnten
2 eetl olijfolie
1 ui gesnipperd
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 eetl kerriepoeder
1 kg bospeen geschild en in plakjes
500 gram kippenbouillon
100 gram kokosmelk ( e.v.t met een beetje yoghurt)
1 rode peper in ringetjes
1 bosje bieslook grof gehakt.
Peper en zout
Afbakbrood uien -kaas
1 ui gesnipperd
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 eetl kerriepoeder
1 kg bospeen geschild en in plakjes
500 gram kippenbouillon
100 gram kokosmelk ( e.v.t met een beetje yoghurt)
1 rode peper in ringetjes
1 bosje bieslook grof gehakt.
Peper en zout
Afbakbrood uien -kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Leuke tips
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492274
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Kookboek
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht