Courgette met garnalen en sambaljam

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/03/2022 - 15:24
Bereidingswijze
Leg de garnalen in een kom en meng deze met de sambal en de sinaasappel marinade
(Voor de koolydraadarme versie scheut olijfolie met de sambal als marinade)
Snij de courget met behulp van een spiraalsnijder in lange slierten.

Maak de zeewiercrumble van het norivel..
Verkruimel deze in kleine stukjes en maak e.v.t nog wat fijner met een mes.
Meng de crumsamen met het sesamzaad en de chilivlokken en zet apart in een schaaltje.
Breng water aan de kook met een beetje zout en blancheer de broccolie voor 4 min.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de gemarineerde garnalen toe en bak 2 min op middelhoog vuur..
Voeg de broccolie , courgette, taugé, italiaanse kruiden ,vissaus, en wat room toe .
Laat nog 1 min bakken
Afsmaken met peper en zout.

Serveer in een diep voorverwarmd bord .
Zet zeewiercrumble als garnering op tafel
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker.
Als je kokoolydraadarm wilt laat dan de sambaljam weg
Dan gebruik je alleen sambal met wat olijfolie 
Ingrediënten
200 gram garnalen schoongemaakt
1 tl sambal oelek
2 eetl sinaasappel marmelade
1 gele courgette
1 sjalot fijn gesnipperd
1 teen knoflook fijn gesneden
1 norivel
1 eetl sesamzaad geroosterd
1/tl chilivlokken
200 gram broccoliroosjes
2 eetl olijfolie
1 eetl visolie
40 gram taugé
Room
Italiaanse kruiden
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Spiraalsnijder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492273
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Eindhovense dagblad
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru