Bereidingswijze
1 Maak een roux van de boter en de bloem.
2 Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.
3 Voeg aan deze béchamelsaus vervolgens de eierdooiers en de blauwschimmelkaas toe. Laat niet meer koken!
2 Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.
3 Voeg aan deze béchamelsaus vervolgens de eierdooiers en de blauwschimmelkaas toe. Laat niet meer koken!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen stevige smaakmaker!
Ingrediënten
40 g bakboter
30 g tarwebloem
25 cl volle melk
nootmuskaat
peper
zout
2 eidooiers
25 g blauwschimmelkaas (Pas de Bleu)
30 g tarwebloem
25 cl volle melk
nootmuskaat
peper
zout
2 eidooiers
25 g blauwschimmelkaas (Pas de Bleu)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492271
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht