Kruidige pompoenstampot met zoete aardappel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/02/2022 - 18:33
Bereidingswijze
Doe de zoete aardappel en de pompoen in een pan met water en kook gaar in 15 min.

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de appelpartjes aan alle kanten goudbruin met de helft van de kaneel

Rooster de pecannoten in een koekenpan .
Laat afkoelen op een stukje keukenrol

Giet de zoete aardappel en de pompoen af ,en voeg de room, Roomboter, overige kaneel en nootmuskaat toe en stamp tot een stampot.
Breng de stampot op smaak met peper ,zout en voeg nog wat tijm toe.

Verdeel de stampot over de verwarmde borden .
Maak af met de gebakken appel, pecannoten en de verkruimelde geitenkaas
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke stampot 
lekker met kalfslever 
Ingrediënten
3 zoete aardappelen inblokjes
200 gram pompoenblokjes
2 appels in partjes
Scheut olijfolie
2 tl kaneel
100 ml room
50 gram Roomboter
1/2 tl nootmuskaat
Zout en peper
Handje pecannoten
100 gram geitenkaas
Thijm
Leuke tips
Je kunt ook een andere kaas nemen b.v brie of een blauwaderkaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492269
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Eindhoven' s dagblad
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru