Muffins met magere kwark en geraspte appel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/02/2022 - 14:22
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveerde appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met de schil.
Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Meng het volkoren-tarwemeel, het zout, de bakpoeder en kaneel in een kom.
Klop de eieren los in een andere kom. Meng met de appel, kokosolie, ahornsiroop, kwark en zaden- en pittenmix. Roer met een spatel door het bloemmengsel.
Zet de cupcakevormpjes in de holtes van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Muffins met magere kwark en geraspte appel
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kwark en appel maken van deze muffin een fijne snack. En zo is-ie nog verantwoord ook!
Ingrediënten
2 Elstar appel
100 g kokosolie
150 g volkorentarwemeel
¼ tl zout
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
2 middelgroot ei
200 ml ahornsiroop
250 g magere kwark
100 g AH verrijker zaden en pitten mix

Hulpmiddelen & keukengerei
rasp
muffinvorm met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes
Leuke tips
Bewaartip: Je kunt de muffins 3 dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.
Variatietip: Je kunt de zaden en pitten mix vervangen door AH Verrijker gojibes, moerbei en pitten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492267
Homepage ID
899256
Teller
0
Bron
Allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
victorv