Bereidingswijze
KOMKOMMER
Roer de witte wijnazijn, de olijfolie en de 2 tl suiker tot een dressing. Zorg ervoor, dat de suiker is opgelost. Doe de komkommerlinten in een saladekom en werk er de dressing doorheen. Dek af en zet even in de koelkast tot gebruik.
MANGO
Mango halveren, schillen en in blokjes snijden. Zet even opzij.
SAUS
Meng oestersaus, sojasaus, sesamolie met de gesnipperde rode peper en roer alles goed.
RUNDERREEPJES
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de knoflook met de gember 1-2 minuten. Zet de hittebron hoger en wok de runderreepjes . Draai de hittebron weer lager en voeg het rode pepersausje toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de beschrijving op de verpakking.
SERVEREN
Verdeel de noedels over 2 voorverwarmde kommen. Voeg enkele komkommerlinten toe en wat mango blokjes. Verdeel daar bovenop de runderreepjes. Top af met een blaadje koriander of peterselie.
Serveer de rest van de komkommer en de mango er apart bij.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker snel , smaakvol gerecht met rijstnoedels, runderreepjes , een heerlijke woksaus , komkommer en mango.
Ingrediënten
½ komkommer gewassen en in dunne linten geschaafd
2 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
2 tl suiker
1 rode peper zonder zaad fijn gesnipperd
20 ml oestersaus
20 ml sojasaus
1 el sesamolie
½ mango geschild in blokjes van ca 1 cm
1 teentje knoflook gesnipperd
2 cm gember gesnipperd
200 gr runderreepjes
peper en zout
90 gr rijstnoedels
1 takje koriander of bladpeterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, pan, kom, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492266
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Eatertainment. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht