Pork steaks van procureur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/01/2022 - 08:21
Bereidingswijze
-Van een 3kg stuk procureur kun je 5-7 mooie dikke steaks uithalen. Het moeten redelijk dikke steaks worden, want deze zullen krimpen tijdens het kookproces.
-Bedek de steaks in zout en peper voor de echte originele BBQ smaak, of smeer ze in met een " honey rub "van Meatchurch.
-Plaats de steaks op de BBQ met directe hitte, en behoud een temperatuur van ongeveer 130C.
-Zo warm heeft Tootsie ze ook en dit heeft een goede reden. Een te lage temperatuur zal niet het vet en bindweefsel afbreken.
-Gaar de pork steaks voor ongeveer 3 uur. Of totdat een kerntemperatuur bereikt is van 75C.
-Wikkel in folie en gaar door tot een interne temperatuur van 83C is bereikt.
-Tijdens het inwikkelen kan je dus net als ik wat BBQ saus toevoegen als je van een sticky eind resultaat houdt. Ik wel!
-Laat de pakketten zeker een uur rusten
-Nu zijn je pork steaks mals, smokey en vol van smaak. Supereasy en superlekker.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In Amerika is er een dame van 86 genaamd “Tootsie”, bekend van het beroemde Snow's BBQ. Haar specialiteit is pork steak. Die pork steaks maakt ze van de nek van het varken, ook wel bekend als procureur.  =14pxTootsie werkt met niks anders dan houtskool, zout en peper. Er is niet eens een thermostaat, alles gaat op gevoel!Je kan de  pork steaks aflakken met BBQ saus, maar dat is een kwestie van smaak.  
Ingrediënten
3kg varkens procureur ( kan je bestellen on line bij de butchery)
zout & peper of favoriete BBQ rub
Optioneel : BBQ saus
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492256
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
the butchery
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester