Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de ketjapballetjes goed door elkaar en draai balletjes iets groter dan een walnoot.
Verhit de roomboter en bak de balletjes rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Ze garen in de saus.
Neem de balletjes uit de pan en zet ze even opzij.
Verwarm een klein scheutje olie in dezelfde pan , schraap eventuele aanbaksels los en fruit de sjalot met de knoflook even aan. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de licht pittige zoetzure saus toe. Roer even alles goed door , voeg een scheutje water toe en laat even pruttelen. PROEF , voeg zo nodig nog iets van de smaakmakers toe.
Voeg de balletjes toe en laat zachtjes pruttelend in de saus garen.
Serveer de balletjes met witte rijst en een groente naar keuze.
Garneer de balletjes met wat gefrituurde uitjes en schuin gesneden bosui.
Verhit de roomboter en bak de balletjes rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Ze garen in de saus.
Neem de balletjes uit de pan en zet ze even opzij.
Verwarm een klein scheutje olie in dezelfde pan , schraap eventuele aanbaksels los en fruit de sjalot met de knoflook even aan. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de licht pittige zoetzure saus toe. Roer even alles goed door , voeg een scheutje water toe en laat even pruttelen. PROEF , voeg zo nodig nog iets van de smaakmakers toe.
Voeg de balletjes toe en laat zachtjes pruttelend in de saus garen.
Serveer de balletjes met witte rijst en een groente naar keuze.
Garneer de balletjes met wat gefrituurde uitjes en schuin gesneden bosui.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker, snel en een gemakkelijk recept. Licht pittig smaakt ons prima bij wat koeler weer. Goed proeven is echter wel essentieel bij dit gerecht. Dus doseer eerst wat minder van de mildere sambal badjak en voeg dan wat meer toe. Zo ook met de basterdsuiker en de ketchup. Zo krijg je de smaak die bij jou past.
Deze balletjes zijn ook lekker als borrelhapje.
Deze balletjes zijn ook lekker als borrelhapje.
Ingrediënten
VOOR DE KETJAPBALLETJES
100 gram half-om-half
100 gram rundergehakt
1 kleine sjalot gesnipperd
2 eetlepels ketjap (manis)
1 theelepel mosterd
1/2 ei losgeklopt
paneermeel of panko
Peper en zout naar smaak
Ongezouten roomboter om in te bakken
VOOR DE LICHT PITTIGE ZOETZURE SAUS
1 grote sjalot gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 cm gember (geschild en geraspt)
3 eetlepels ketchup
2 theelepels sambal badjak of naar smaak
1/2 eetlepel donkere basterdsuiker
1/2 eetlepel witte rijstazijn of witte wijnazijn
Peper en zout
Een scheutje olie om in te bakken
GARNERING
1 lenteui in schuine ringen
3 el gefrituurde uitjes
EN VERDER
120 gram rijst naar keuze
groente naar keuze
100 gram half-om-half
100 gram rundergehakt
1 kleine sjalot gesnipperd
2 eetlepels ketjap (manis)
1 theelepel mosterd
1/2 ei losgeklopt
paneermeel of panko
Peper en zout naar smaak
Ongezouten roomboter om in te bakken
VOOR DE LICHT PITTIGE ZOETZURE SAUS
1 grote sjalot gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 cm gember (geschild en geraspt)
3 eetlepels ketchup
2 theelepels sambal badjak of naar smaak
1/2 eetlepel donkere basterdsuiker
1/2 eetlepel witte rijstazijn of witte wijnazijn
Peper en zout
Een scheutje olie om in te bakken
GARNERING
1 lenteui in schuine ringen
3 el gefrituurde uitjes
EN VERDER
120 gram rijst naar keuze
groente naar keuze
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, pan
Leuke tips
Lekker met boontjes of peultjes . Ook een komkommersalade smaakt hier prima bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492255
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Savory Sweets eigen tekst en foto's en aanpassing naar smaak
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht