Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snij die in dunne plakken van ongeveer 3 mm.
Steek de plakken knolselderij uit met een uitsteekvorm van 10 cm en maak in elke schijf een gat van 3 cm.
Schik de schijven knolselderij op een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel met olijfolie , geraspte tijm peper en zout .
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de knolselderijschijven tot deze lichtjes begint te kleuren in ongeveer 10-15 min
Maak de uitjes schoon en kook ze 4 men in kokend gezouten water .
Dompel ze onmiddellijk onder in ijswater en laat ze goed uitlekken.
Snij de uien in tweeen.
Maak de hanenkampaddenstoelen schoon .
Snipper de knoflook f8jn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan , kruid de olie met peper en zout en breek er de 4 eieren in .
Leg over elk ei voorzichtig een schijf knolselderij , waarbij de eiddooier
Telkens in het ooraf gemaakte gat valt .
Laat de eieren garen op middelhoog vuur.
Steek de eieren uit met de zelfde uitsteekvorm als voor de knolselderijschijven en neem ze uit de pan.
Bak de uien aan een kant goudbruin en kruid met peper en zout.
Bak tenslotte snel de hanenkampaddenstoelen in een scheutje olijfolie en voeg er de knoflook en wat tijmblaadjes aan toe.
Kruid met peper en zout
Serveren
Schik de eieren met de knolselderijschijven op de voorverwarmde borden en verdeel er de hanenkampaddenstoelen en de uitjes bij .
Druppel er nog wat extra olijfolie over.
Steek de plakken knolselderij uit met een uitsteekvorm van 10 cm en maak in elke schijf een gat van 3 cm.
Schik de schijven knolselderij op een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel met olijfolie , geraspte tijm peper en zout .
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de knolselderijschijven tot deze lichtjes begint te kleuren in ongeveer 10-15 min
Maak de uitjes schoon en kook ze 4 men in kokend gezouten water .
Dompel ze onmiddellijk onder in ijswater en laat ze goed uitlekken.
Snij de uien in tweeen.
Maak de hanenkampaddenstoelen schoon .
Snipper de knoflook f8jn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan , kruid de olie met peper en zout en breek er de 4 eieren in .
Leg over elk ei voorzichtig een schijf knolselderij , waarbij de eiddooier
Telkens in het ooraf gemaakte gat valt .
Laat de eieren garen op middelhoog vuur.
Steek de eieren uit met de zelfde uitsteekvorm als voor de knolselderijschijven en neem ze uit de pan.
Bak de uien aan een kant goudbruin en kruid met peper en zout.
Bak tenslotte snel de hanenkampaddenstoelen in een scheutje olijfolie en voeg er de knoflook en wat tijmblaadjes aan toe.
Kruid met peper en zout
Serveren
Schik de eieren met de knolselderijschijven op de voorverwarmde borden en verdeel er de hanenkampaddenstoelen en de uitjes bij .
Druppel er nog wat extra olijfolie over.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerechtje ook leuk als de lunch
Ingrediƫnten
4 eieren
1 kleine knolselderij
150 gram hanenkampaddenstoelen
4 kleine uitjes
3 takjes tijm1 teen knoflook
Peper en zout
Olijfolie
1 kleine knolselderij
150 gram hanenkampaddenstoelen
4 kleine uitjes
3 takjes tijm1 teen knoflook
Peper en zout
Olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Steekvorm
Leuke tips
Dit gerechtje is koolydraadarm
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1492252
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Njam
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht