Pasta frutti di mare al forno met witloof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/31/2022 - 11:14
Bereidingswijze
Voorbereiding (minder dan 30 min.)

(ontdooitijd + 15 min.)
- Laat de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij intussen de harde kern uit het witloof en snij in stukken van ± 2 cm.
- Hak de pistachenoten fijn en rasp de parmezaan. Meng onder elkaar.
- Snipper de helft van het basilicum fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding (40 min.)

1 Verdeel de Griekse pasta over een ovenschaal en overgiet met de bouillon. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
2 Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof het witloof 5 min. Kruid met zwarte peper.
3 Meng de ricotta onder de pesto. Kruid met het fijngesnipperde basilicum, de Italiaanse kruiden en zwarte peper.
4 Haal de Griekse pasta uit de oven. Roer er de ricottamengeling, de zeevruchten en het witloof onder. Bestrooi met de parmezaanmengeling en zet nog 15 min. in de hete oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan.

Afwerking

Werk af met de blaadjes basilicum.
Afbeelding
Pasta frutti di mare al forno met witloof
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke Grieks/Italiaanse schotel met een toevoeging van ons eigenste  lekkere witloof ...super combinatie ! 
Ingrediënten
500 g frutti di mare (diepvries)
8 stronken witloof
1/2 plantje basilicum
250 g ricotta
40 g parmezaan (blok)
1 el boter
300 g Griekse pasta (risoni)
1 el pistachenoten
100 g rode pesto
7,5 dl groentebouillon 1,5 blokjes opgelost in 7,5 dl heet water
1 el Italiaanse kruidenmix
zwarte peper (molen)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492251
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester