Bereidingswijze
Voorbereiding (10 min.)
- Snij de tomaten in schijfjes. Snij de aubergine in schijfjes die twee keer zo dun zijn als de tomaten.
- Pluk de blaadjes van de takjes tijm en oregano en snipper samen met de platte peterselie fijn. Voeg de verse kruiden toe aan 4 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
- Schraap met een dunschiller krullen van de pecorino.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min.)
1 Maak in een ovenschaal 8 torentjes door afwisselend schijfjes aubergine en tomaat op elkaar te leggen. Verdeel er een paar kaasblokjes en stukjes zongedroogde tomaat over. Bestrooi met pijnboompitten en Provençaalse kruiden. Kruid met peper en zout. Zet de torentjes eventueel vast met een cocktailprikker. Zet ± 25 min.in de voorverwarmde oven.
2 Kook intussen de pasta in lichtgezouten kokend water (kooktijd: zie verpakking). GIet af en voeg de kruidenolie toe.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Blus met 1/2 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.
Afwerking
Schik op elk bord 2 groentetorentjes en leg er wat radiatori en 1 kalfsescalope bij. Besprenkel het vlees met het braadvocht en bestrooi de pasta met de pecorinokrullen.
- Snij de tomaten in schijfjes. Snij de aubergine in schijfjes die twee keer zo dun zijn als de tomaten.
- Pluk de blaadjes van de takjes tijm en oregano en snipper samen met de platte peterselie fijn. Voeg de verse kruiden toe aan 4 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
- Schraap met een dunschiller krullen van de pecorino.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min.)
1 Maak in een ovenschaal 8 torentjes door afwisselend schijfjes aubergine en tomaat op elkaar te leggen. Verdeel er een paar kaasblokjes en stukjes zongedroogde tomaat over. Bestrooi met pijnboompitten en Provençaalse kruiden. Kruid met peper en zout. Zet de torentjes eventueel vast met een cocktailprikker. Zet ± 25 min.in de voorverwarmde oven.
2 Kook intussen de pasta in lichtgezouten kokend water (kooktijd: zie verpakking). GIet af en voeg de kruidenolie toe.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Blus met 1/2 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.
Afwerking
Schik op elk bord 2 groentetorentjes en leg er wat radiatori en 1 kalfsescalope bij. Besprenkel het vlees met het braadvocht en bestrooi de pasta met de pecorinokrullen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mooie presentatie en bovendien super lekker
Ingrediënten
4 kalfsescalopes
4 tomaten
1 aubergine
1 plantje platte peterselie
1 plantjes
3 takjes verse tijm
3 takjes oregano (vers)
130 g kaasblokjes met zongedroogde tomaten in olie (bokaal)
70 g pecorino (blok)
400 g radiatori (pasta)
2 el pijnboompitten
1/2 tl Provençaalse kruiden
6 el olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
4 tomaten
1 aubergine
1 plantje platte peterselie
1 plantjes
3 takjes verse tijm
3 takjes oregano (vers)
130 g kaasblokjes met zongedroogde tomaten in olie (bokaal)
70 g pecorino (blok)
400 g radiatori (pasta)
2 el pijnboompitten
1/2 tl Provençaalse kruiden
6 el olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492250
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht