Bereidingswijze
- Snipper de ui fijn.
- Snij de stengels selder in de lengte in 2 of 3 en daarna in blokjes van 1/2 cm.
Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de ui, de selder en de spekblokjes 10 min.
4 Voeg de bloem toe en klop er beetje bij beetje de koude melk onder, tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
5 Schep de pasta en de saus in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Snij de stengels selder in de lengte in 2 of 3 en daarna in blokjes van 1/2 cm.
Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de ui, de selder en de spekblokjes 10 min.
4 Voeg de bloem toe en klop er beetje bij beetje de koude melk onder, tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
5 Schep de pasta en de saus in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
250 g gerookte spekblokjes
1 witte selder
1 ui
100 g geraspte kaas
2 el boter
5 dl melk
300 g penne rigate
2 el bloem
nootmuskaat
zwarte peper (molen)
zout
1 witte selder
1 ui
100 g geraspte kaas
2 el boter
5 dl melk
300 g penne rigate
2 el bloem
nootmuskaat
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492249
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht