Bereidingswijze
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snipper het knoflook en de gember fijn.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Laat de woknoedels weken in heet water.
- Pers de halve limoen.
Bereiding :
1 Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes 1 min.
2 Voeg de paprika toe en roerbak ± 7 min.
3 Doe er de scampi's bij en laat 5 min. meegaren.
4 Laat de woknoedels uitlekken en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met het limoensap, de sojasaus en de ketchup. Verwarm nog 2 min. Kruid met peper en zout.
5 Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.
- Snipper het knoflook en de gember fijn.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Laat de woknoedels weken in heet water.
- Pers de halve limoen.
Bereiding :
1 Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes 1 min.
2 Voeg de paprika toe en roerbak ± 7 min.
3 Doe er de scampi's bij en laat 5 min. meegaren.
4 Laat de woknoedels uitlekken en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met het limoensap, de sojasaus en de ketchup. Verwarm nog 2 min. Kruid met peper en zout.
5 Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker
Ingrediënten
500 g kant en klaar gemarineerde scampi's 'jumbo' of zelf minstens 1 uur marineren
4paprika's in verschillende kleuren
1/2 limoenen
3 lente-uitjes
2 cm gember
1 teen knoflook
300 g woknoedels
2 el ketchup
3 el olijfolie
2 el sojasaus
zwarte peper (molen)
zout
4paprika's in verschillende kleuren
1/2 limoenen
3 lente-uitjes
2 cm gember
1 teen knoflook
300 g woknoedels
2 el ketchup
3 el olijfolie
2 el sojasaus
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492248
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht